Annonce
Svendborg

For første gang i 125 år: Svendborg Teater sætter selv forestilling op

Brian Arnold i rollen som John Mogensen. Til april kommer han til Svendborg, når Svendborg Teater for første gang nogensinde selv sætter en forestilling op. Foto: Morten Pedersen.
Svendborg Teater skal til foråret lægge brædder til forestillingen Danmarks John om John Mogensen, og for første gang nogensinde er det teatret selv, der sætter forestillingen op.
Annonce

Svendborg: Der bliver skrevet historie, når forestillingen Danmarks John har premiere på Svendborg Teater 17. april 2020.

For det er første gang i det 125 år gamle teaters historie, at det er teatret selv, der sætter en forestilling op.

Ifølge Claus Bjerregaard, der er leder af kulturhuset Borgerforeningen, skal det ses i lyset af, hvad man godt kan kalde en kombination.

Dels blev kulturhuset lagt sammen for et år siden, dels blev han for noget tid tilbage kontaktet af folkene bag John Mogensen-kopibandet ved navn Danmarks John, fordi de var interesserede i at lave noget i teatret.

- Svendborg Teater har aldrig prøvet selv at sætte en forestilling op, men nu, hvor der er indgået et samarbejde mellem teatret og os, er det godt at signalere, at det er nye tider. Og det her er en måde at gøre det på, siger Claus Bjerregaard.

Svendborg Teater og Claus Bjerregaard skal huse forestillingen Danmarks John. Det er første gang teateret selv sætter en forestilling op. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Folkeligt

Danmarks John er en teaterkoncert, der går tæt på John Mogensen, som jo blandt andet fik en hel nation til at synge om en forfærdeligt malende mølle ovre i Dybbøl.

Og ifølge Claus Bjerregaard går Svendborg Teater ikke Baggårdteatret i bedene med forestillingen.

- Vi har tradition for folkelige og brede forestillinger, og det er det, det her sigter imod, siger Borgerforeningen-lederen, der desuden oplyser, at der heller ingen planer er om at sabotere noget for Svendborg Teaterforening, som jo lejer forestillinger ind til teatret.

- Det fortsætter de med. Med Danmarks John tilsætter vi bare et krydderi til den sammenkogte ret, som Svendborg Teater er, siger Claus Bjerregaard.

Han er helt bevidst om, at det er jomfrueligt land, teatret dermed betræder. Og at det sjældent er let.

- Jeg er mentalt forberedt på, at vi kommer til at lave fejl, men dem må vi lære af undervejs. Det skal i hvert fald ikke afholde os fra at forsøge, og håbet er, at vi kan lave sådan noget som det her en gang om året, siger han.

Manuskriptet til Danmarks John er skrevet af Lasse Winkler, som også instruerer, og skuespillere er Brian Arnold, der er forsanger i bandet Danmarks John, og Sofie Alhøj. Musikken leveres af Anders Haaber, Rasmus Stavnsager og Kristian Hybel, scenografien tager Luise Midtgaard sig af, og så er Baggårdteatrets tidligere leder, Lasse Handberg, konsulent på forestillingen. Som i øvrigt er blevet til med støtte fra Fonden for Fynske Bank, Hotel Svendborg, C. C. Jensen, Resvindinge Bryggeri og Keofit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce