Espe: En bilist slap tirsdag aften uskadt fra et solouheld på Lydinge Møllevej, hvor føreren af bilen mistede herredømmet over køretøjet.
Færdselsuheldet kunne dog meget nemt have fået en alvorlig udgang, idet bilen blev gennemboret af en stålstolpe fra autoværnet. Stolpen gik ind gennem siden på bilen og ud på den anden side lige bag passagersædet.
Jonas Egeberg Olsen, teamleder i Faaborg-MidtfynVi har haft kontakt til vores leverandør af autoværn for at sikre os, at det hele er, som det skal være. De var også overraskede over den her situation, men der er ikke som sådan noget galt med autoværnet. Det er ikke konstrueret forkert, og det er godkendt.
Det er ikke første gang, at stålet på selvsamme autoværn spidder et køretøj. Det skete også for tre år siden, hvor en BMW med en 38-årig mand bag rattet kørte galt samme sted. Her borede en stålstolpe sig op gennem motorrummet og videre gennem taget - kun ganske få centimeter fra førersædet.
Det er stik mod et autoværns formål, som er at begrænse personskader, hvis et køretøj kommer på afveje. Teamleder i kommunens Vej og Trafik Jonas Egeberg Olsen afviser, at autoværnet er konstrueret forkert.
- Vi har haft kontakt til vores leverandør af autoværn for at sikre os, at det hele er, som det skal være. De var også overrasket over den her situation, men der er ikke som sådan noget galt med autoværnet. Det er ikke konstrueret forkert, og det er godkendt. Det vil sige, at det er testet til de påkørsler, der kan være, forklarer Jonas Egeberg Olsen, som oplyser, at der blev saltet på strækningen fra klokken 20.56 til klokken 21.05 tirsdag aften.
For høj fart?
Ifølge politiets døgnrapport skete uheldet klokken 21.02, da føreren mistede kontrollen over bilen i et sving, snurrede rundt og endte i autoværnet med fronten hængende ude over broen.
- Der er 50 kilometer i timen på den her bro, og noget kunne tyde på, at der ikke er kørt efter forholdene, og måske har der været for meget fart på. Der skal meget stor kraft til at tvinge det her autoværn gennem bilen - også mere end 50 kilometer i timen, siger Jonas Egeberg Olsen, der hæfter sig ved, at BMW'en for tre år siden kørte for stærkt.
- Jeg mener, at der dengang blev kørt 80 kilometer i timen, og så er det helt andre kræfter, der påvirker. Vi kan sørge for, at vejene er sikre, hvis folk kører efter forholdene. Men der vil altid være en procentdel, man ikke kan nå. Det ser vi altid, når vi laver trafiktællinger, siger teamlederen.
Fyns Politi oplyser, at det er for tidligt at konkludere noget om, hvad der førte til uheldet tirsdag aften. Der undersøges forskellige forhold og foretages afhøringer, inden der kan laves en konklusion på, hvorfor bilisten forulykkede.
Onsdag formiddag var ansatte fra kommunens interne drift forbi ulykkesstedet for at sætte en midlertidig afspærring op.