Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre til døende Marco er bekymrede for, at deres søn vil få det værre på nyt bosted: Kommunen flytter ham alligevel

Marco Trawel må klare turen fra Djursland til Vejle uden sine forældre, som ikke skal med, fordi de ikke har samvær med ham torsdag. Arkivfoto: Privat
Lille Marco Trawel skal alligevel flyttes til et bosted omkring Vejle, selvom hans forældre tidligere har takket nej til dette tilbud. Det besluttede Børne- og Unge-udvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune onsdag.

Faaborg-Midtfyn: Lille Marco er kun et år, men han er allerede ældre, end hans forældre og hans læger regnede med. Marco lider nemlig af den sjældne sygdom, Leighs Syndrom, der gør, at han stille og roligt vil sygne hen og til sidst dø.

Men den seneste rum tid har han været i bedring, og han er derfor også blevet udskrevet fra det hospice på Djursland, hvor han har ligget siden foråret. Men fordi Marco blev anbragt, da han var et par måneder gammel, skal han ikke hjem til forældrene Heidi og Bo Trawel i Tønder Kommune nu. I stedet skal Faaborg-Midtfyn Kommune, som står for anbringelsen, fordi familien dengang boede på Fyn, finde et nyt sted at være til ham.

Valget er faldet på et bosted for multihandicappede og alvorligt syge unge og børn, som ligger i Vejle - men det sagde forældrene nej til. Her skulle deres dreng ikke hen, for de ikke troede på, at han ville få den ro, han har brug for.

Annonce

Men nu flytter kommunen ham altså alligevel. Det blev besluttet, efter sagen blev forelagt Børn og Unge-udvalget på et møde onsdag. Flytningen skal gå så stærkt, at Marco allerede torsdag formiddag blev kørt til bostedet.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af det begge to. Vi havde håbet, at vi kunne forhindre, at han kom derhen, for det er ikke et sted, hvor han kan få den ro, han har brug for. Så det er klart, at vi frygter, at han bliver meget mere syg, og at det går hurtigt ned af bakke, så han bliver dårlig og dør, siger Marcos mor, Heidi Trawel.

Skal flyttes alligevel

Allerede i midten af september blev Heidi og Bo Trawel tilbudt en plads på bostedet til Marco, men den valgte de at takke nej til. De havde forud for beslutningen talt med andre forældre, som havde børn på lignende bosteder, og de havde fået at vide, at der var meget larm og uro. Det er netop noget af det, Marco på grund af sin sygdom ikke kan tåle, lyder det fra de frustrerede forældre.

Men nu har kommunen valgt at flytte ham til trods for forældrenes manglende samtykke. Avisen har kontaktet Anne-Merete Mikkelsen (S) formand for Børn og Unge-udvalget, der består af både politikere og fagpersoner, men hun ønsker ikke at kommentere sagen, da det er en personsag.

Socialchef i Faaborg-Midtfyn, Tina Wahl skriver i en mail til avisen:

- Vi kan ikke kommentere på konkrete forhold i Børne- og Ungeudvalgets sager, da der er tale om personlige og fortrolige forhold. Men, som vi har udtalt tidligere, tager alle vores afgørelser i denne sag afsæt i de sundhedsfaglige vurderinger med hensyn til forældrenes ønsker og Marcos tarv.

Annonce

Bekymret for skiftende hænder

Marcos plejepersonale fra Olivia Danmark vil være med under flytningen, og de vil også være omkring ham indtil november, når deres kontrakt udløber. Derefter ved Heidi og Bo Trawel endnu ikke, hvad der skal ske, og personalesituationen er noget af det, der bekymrer dem meget.

- Grunden til, at han er blevet for rask til hospice, er jo netop den ro og omsorg, han fik der. Nu vil de flytte ham hen på et opholdssted, hvor der ikke er ro og ikke er fast personale, og det har han ikke godt af, siger Heidi Trawel.

- På hospice havde han altid de samme omkring sig, men på bostedet får han jo skift. Så i forbindelse med den her flytning, kommer alle hans primære omsorgspersoner til at forsvinde, og det kan næsten kun gøre ham dårligere, siger hun.

Hun og Bo har siden starten af august måttet besøge Marco tre gange halvanden time om ugen, og hun håber, at det bliver ligesådan på det nye bosted. På selve flyttedagen kunne forældrene ikke få lov at være med, fordi de ikke har samvær den dag, og det er også svært, fortæller Heidi Trawel.

- Det gør ondt. Men vi har samvær igen fredag, og så må vi se, hvordan han har det det nye sted, siger Heidi Trawel.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Debat

Læserbrev: Netto på havnen - naturligvis

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Ikke en finger at sætte på politisk engagement: Venstre har støttet besparelser

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Som borgmesteren fik den bygget: 'Borgen' på lystbådehavnen skal have det oprindelige udtryk

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Kultur

Prosa, Pilgaard og Pape: Fem grunde til at du skal til litteratur-festival i Svendborg

Annonce