Annonce
Ærø

Forældre får ikke madpenge tilbage fra coronalukkede børnehaver

Foældre, der har børn i ærøske børnehaver, får ikke penge tilbage fra madordning. Her er det Kernehuset i Ærøskøbing. Foto: Anders C. Østerby
Selvom de ærøske børnehaver har været lukket i en måned på grund af corona, får forældrene ikke tilbagebetalt de penge, som skulle være gået til madordning. Det er besluttet på regeringsniveau, fortæller kommunens børn- og ungechef.

Ærø: 599 kroner.

Så meget betaler de ærøske forældre hver måned, for at deres børn kan få mad i deres institution. Men selvom de ærøske institutioner har været lukket fra 12. marts til 14. april på grund af coronaen, får forældrene ikke refunderet deres penge.

- Regeringen har besluttet, at der ikke skal refunderes penge for madordning. De eneste steder, hvor der kan ske en refusion, er i de kommuner, hvor man ikke har kunnet opretholde et pasningstilbud inden for rammerne. Det er for eksempel Københavns Kommune, hvor nogle institutioner har været nødt til at holde lukket, fordi de ikke kunne efterleve Sundhedsstyrelsens krav. I Ærø Kommune har der siden 14. april, hvor landet lukkede op, været et fuldt pasningstilbud, siger børn- og ungechef Jes Jørgensen.

Katrine Landro er formand for forældrebestyrelsen i Ærøs største børnehave, Mopælappen.

- Vi skal diskutere sagen på et bestyrelsesmøde i morgen (onsdag aften, red.), og jeg vil derfor ikke sige noget, før vi har holdt vores møde. Men regeringen har jo besluttet, at pengene ikke skal refunderes, og det kan vi jo ikke rokke ved. Vi kan dog diskutere, hvad overskuddet på madkontoen - hvis der altså er et overskud - skal bruges til, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce