Annonce
Ærø

Fondsmillioner til Motorfabrikken: Stor pengegave fra A.P.Møller-fond

Nina Rydahl Andersen er leder af Motorfabrikkens værkstedsdel og kunne fredag glæde sig over, at A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal har støttet værkstedet med 1,5 millioner kroner. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen.
Motorfabrikken Marstal har modtaget 1,5 millioner kroner fra A.P. Møller til ombygningen af fabrikkens værkstedsdel.
Annonce

Marstal: Selvom hele landet ligger stille, sker der alligevel store ting rundt omkring og en af de helt store skete fredag middag, da Motorfabrikken Marstal fik besked fra A. P . Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formål om, at man havde bevilget fabrikken 1,5 millioner kroner.

- Det er en fuldstændig fantastisk nyhed. Motorfabrikkens værksted bliver et samlingspunkt for yngre og ældre generationer med motorolie i blodet og en opfinder i maven - når vi engang kan samles igen, forstås, siger Nina Rydahl Andersen, der er projektleder på Motorfabrikkens værkstedsdel, i en pressemeddelelse.

Og det er netop til værkstedsdelen, at pengene er givet. I pressemeddelelsen forklarer Motorfabrikken om planerne for værkstedet:

"Værkstedet skal ombygges til at huse Marstal Søfartsmuseums motorsamling med tilhørende restaureringsværksted, som i dag hører hjemme i det røde skur på Eriksens Plads, samt det moderne opfinderværksted med CNC-fræser, 3D printer og laserskærer, hvor Jørgen Friis står ved roret. Her vil der være undervisning for lokale såvel som tilrejsende elever."

- Det unikke ved Motorfabrikkens værksted er generationsmødet. Både mellem folk og teknologier. I vinteren er Motormændene, de pensionerede maskinmestre som er udlært på Motorfabrikken, blevet ret habile til computertegning og laserskæring, og de unge fra FabLab og HF Søfart er blevet undervist i Motorfabrikkens gamle drejebænke. Teknologibegejstring kender ingen alder, siger Nina Rydahl Andersen i pressemeddelelsen.

Motorfabrikken fik sidste år en bevilling på 500.000 kroner fra A/S D/S Orient’s Fond og forrige år kom der 750.000 kroner til projektet fra Real Danias "Underværker".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce