Annonce
Langeland

Fokus på at opspore udsatte børn tidligt: Langeland til kamp mod mistrivsel

Winni Kielstrup Hansen: - Vigtigt at investere i børnene. Arkivfoto: Birger Vogelius
Kommunen vil sætte tidligt ind mod mistrivsel blandt børn og unge

LANGELAND: Der skal sættes tidligt ind mod mistrivsel blandt børn og unge, og samtidig vil kommunen spare penge. Sådan lyder de to store mål i en ny handleplan for det specialiserede børneområde, som kommunalbestyrelsen har vedtaget.

I samme forbindelse har man lagt en tidligere plan, vedtaget i 2014, på hylden. Her ville man spare 19,5 millioner kroner på områder frem til 2019 på tre felter; indsatser over for truede børn og unge, specialundervisningen samt voksenhandicap-området.

Man nåede op på 10 millioner kroner i 2018, men forudsætningerne har ændret sig, siden den gamle plan blev vedtaget, oplyste formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V), på kommunalbestyrelsens møde.

Men det er især børnene og de unge, der er i fokus i den nye plan. Tidligere i år besluttede man at opnormere med yderligere tre sagsbehandlere/vejledere, så man både kan få hurtigere beslutninger i sager om mulige foranstaltninger - for eksempel en anbringelse uden for hjemmet - og nogle af en bedre kvalitet.

Samtidig skal der ske en hurtigere opfølgning på sager.

- Det skal være i form af tidlig forebyggelse, så vi undgår at ende med tvangsfjernelser, nævnte Jan Ole Jakobsen.

Som en sidegevinst regner man med at reducere omkostningerne på området med fem millioner kroner i løbet af tre år.

Winni Kielstrup Hansen (SF) var enig med formanden i hans betragtninger.

- Det er vigtigt, at vi investerer i børnene, sagde hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Leder

Fyns Amts Avis mener: God langelandsk reaktion på ministeropråb

Den digitale infrastruktur har nogle steder på Langeland mindet lidt om en dårligt holdt grusvej, men nu kan bedre tider være på vej. Der er i hvert fald grund til at rose langelænderne for at gå helhjertet til værks i forsøget på at få del i bredbåndspuljen denne gang. En håndfuld projekter er med i ansøgerfeltet, og så kan vi kun krydse fingre for, at så mange langelandske projekter som muligt finder nåde for de kritiske blikke i Energistyrelsen, når de sidste 98 millioner kroner i bredbåndspuljen fordeles i december. Der er ingen tvivl om, at pengene vil kunne gøre en stor forskel på øen. Formuleringen bedre sent end aldrig passer meget godt til de langelandske ansøgninger. Tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har gæstet Langeland, mens han stadig var minister, og dengang opfordrede han langelænderne til at gå langt mere offensivt til værks i kampen om få forbedret bredbåndsforbindelsen på øen. Dengang var det nemlig småt med ansøgninger til puljen, der nåede frem til Energistyrelsen. Kritikken lød blandt andet på, at hele ansøgningsprocessen var snørklet og kompliceret. Responsen var da også positiv. Der blev udvekslet informationer og råd til, hvilken vej langelænderne skulle gå for at slippe gennem nåleøjet, og nu kan vi se resultatet af det. Langt flere ansøgninger til bredbåndspuljen er nu på vej. Puljen bidrager til, at de lidt tyndt befolkede områder sakker mindre agterud på den digitale front. Og det betyder jo ikke kun, at Netflix kører bedre, at vi kan læse og sende emails og ungerne kan spille online. Det sker såmænd også, men næsten endnu vigtigere er det, at erhvervslivet vil blive styrket, hvis det lykkes at hale nogle bredbåndsmillioner til Langeland. Det er afgørende for udviklingen af et hvilket som helst område, og derfor naturligvis også Langeland. Det er svært at lokke virksomheder til digitale ørkener, og endnu sværere at drive dem der. Så galt er det naturligvis ikke alle steder på Langeland, men der er god plads til forbedringer på dele af øen. Derfor er det også ærgerligt, at den nye regering ikke agter at videreføre puljen. Det er en klar svækkelse af indsatsen for at bringe Danmark i balance. Det er selvfølgelig heller ikke regeringens motto, men den må have en klar interesse i, at hele landet bidrager til fremdriften. Håbet må på den baggrund også være, at når regeringen nu som lovet evaluerer udkommet af bredbåndspuljen, så bliver konklusionen, at det er en god idé at sparke nogle millioner ud til de områder, der trænger til en opgradering af den digitale infrastruktur.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce