Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Tirsdag 2. marts blev der spillet masser af fodbold i Rudkøbing Boldklub, der har haft lukket ned for al aktivitet på grund af coronasituationen. Spillerne på u11-holdet havde glædet sig til at spille igen, men flere fortæller, at det bedste ved at komme tilbage til træningen er at kunne ses med fodboldvennerne igen. Foto: Linea Andersen
Tirsdag eftermiddag blev boldbanerne i Rudkøbing Boldklub taget i brug, hvilket er tidligere på året end normalt. Men efter coronanedlukning har der været brug for at brænde krudt af - og ikke mindst at møde kammeraterne - og det satte hverken tåge eller kulde en stopper for.

Rudkøbing: - Hold lige boldene i ro, råber træner Allan Peder Pedersen.

Det kribler i drengene. Nogle fniser og snakker, mens andre hopper rundt om bolden.

- Jeg ved godt, at I gerne vil i gang, men jeg skal lige give en besked, forsøger Allan igen.

Der bliver stille for en kort bemærkning. Allan forklarer planerne for dagens træning, mens de små fødder i rundkredsen om ham står og tripper. Der går ikke mange sekunder fra, at Allan siger: "Sæt i gang" til drengene løsriver sig fra cirklen og udfolder sig på banen.

Det er tirsdag eftermiddag klokken 16.30 og 11 drenge er kommet til første fodboldtræning i Rudkøbing Boldklub siden, landet for anden gang i december lukkede ned på grund af coronavirus. Normalt spiller mange af disse 4. klasse-drenge indendørsfodbold om vinteren, men det har der altså ikke været noget af i år.

11 drenge ud af normalt cirka 14-15 spillere dukkede op til fodboldtræning tirsdag. Her bliver der øvet i at skyde på mål. Foto: Linea Andersen

Under normale omstændigheder ville spillerne holde en pause nu og frem til påske, hvor de så tager hul på udendørssæsonen. Men drengene på U11-holdet higer efter at komme tilbage til bolden, banen og bonkammeraterne, og den tunge tåge, der hænger over banerne i Rudkøbing tirsdag eftermiddag, og den første forårskulde, der bider lidt i kinderne, sætter altså ikke en stopper for det gode humør.

- Det er lidt træls, at man skal have så meget tøj på, lyder det fra spiller Andreas Graugaard Pedersen på 11 år.

- Ja, men vi bliver hurtigt varme, supplerer kammeraten Leander Rasmussen.

Så det gør ikke noget, at vejret er, som det er i dag?

- Nej, slet ikke, svarer begge drenge.


Jeg blev virkelig glad, da jeg hørte, at Mette (statsminister, red.) ville åbne lidt op igen, for da tænkte jeg, at nu kunne jeg se dem, jeg normalt ikke ser i skolen.

Leander Rasmussen, u11 spiller, Rudkøbing


Anders Graugaard Pedersen (t.v.) og Leander Rasmussen (t.h.) havde begge glædet sig til at komme til fodboldtræning igen, for her møder de venner, som de ikke normalt ser i skolen, fortæller de. Foto: Linea Andersen
Annonce

Kan mærkes på formen

En ting for Andreas og Leander er at komme til at spille fodbold igen, men noget andet og langt mere væsentligt er, at de nu kommer til at være sammen med fodboldkammeraterne igen.

- Jeg blev virkelig glad, da jeg hørte, at Mette (statsminister, red.) ville åbne lidt op igen, for da tænkte jeg, at nu kunne jeg se dem, jeg normalt ikke ser i skolen, fortæller Leander Rasmussen.

Drengene savner "at skyde på mål", som de selv siger, og de er begge enige om, at nedlukningen ikke har været særlig sjov.

Hr. Jensen her er skarp målmand. Foto: Linea Andersen

- Jeg vil hellere spille fodbold end at sidde derhjemme, siger Andreas Graugaard Pedersen.

- Ja, og den ros man får af de andre, når man scorer, har jeg også savnet, tilføjer Leander Rasmussen.

Andreas fortæller også, at det kan mærkes lidt på formen, at han ikke har været afsted, som han plejer.

- Jeg har løbet lidt for at prøve at holde mig i form, men jeg kan mærke, at det er mere hårdt, end det plejer, fortæller han.

Første fodboldtræning i Rudkøbing Boldklub efter flere måneders nedlukning af fritidslivet. Foto: Linea Andersen
Annonce

Med muldvarpeskud og uden kridt på banen

Træner Allan Peder Pedersen kan også mærke, at drengene har glædet sig.

- Jeg er far til en af spillerne på holdet, og når han har været sammen med en ven, har de spurgt, hvornår vi starter med fodbolden igen, siger han.

Træner Allan Peder Pedersen fortæller, at han også har glædet sig til at komme til at træne u11-holdet igen. "Jeg har savnet at mærke den der lyst, drengene har for fodbolden, det giver energi", siger træneren. Foto: Linea Andersen

- Man har godt kunnet mærke, at de sumper lidt hen, så jeg har været spændt på, hvor mange der kom til træningen i dag, siger han og fortæller, at de normalt er 14-15 spillere på holdet.

Det var først i weekenden, at klubben besluttede, at holdene allerede skulle starte op tirsdag, så der er hverken blevet kridtet baner eller ordnet muldvarpeskud. Men det er ikke så væsentligt, siger træneren.

- Nu hygger vi os med at trille lidt bold, og så må vi vente med alt det tekniske, pointerer han.

Mange af spillerne på u11-holdet i Rudkøbing Boldklub fortæller, at de har glædet sig allermest til at komme tilbage til fodboldkammeraterne. Foto: Linea Andersen
Mange af spillerne på u11-holdet i Rudkøbing Boldklub fortæller, at de har glædet sig allermest til at komme tilbage til fodboldkammeraterne. Foto: Linea Andersen
Der er spilopper i drengene denne tirsdag til fodboldtræning, og træner Allan Peder Pedersen har lidt svært ved at få dem til at holde sig i ro. Foto: Linea Andersen
Annonce

At være fri

U11-drengene står i en række, og skiftevis sender de en bold afsted for at øve sig på målskud.

- Ej, jeg kan ikke ramme målet, råber en af spillerne efter sit skud.

- Jamen, så må du øve dig, svarer Allan.

Der går ikke ret lang tid med de forskellige træningsøvelser, inden drengene bliver enige om, hvad de har set mest frem til:

- Hvornår skal vi spille kamp?, bliver der råbt fra flere.

Første fodboldtræning i Rudkøbing Boldklub efter flere måneders nedlukning af fritidslivet. Foto: Linea Andersen

Allan Peder Pedersen forsikrer, at det sker snart, men at der lige er et par stykker mere, der skal skyde på mål.

- Men I skal regne med, at bolden hopper og springer, fordi banen er dårlig lige nu, så I skal tage den med ro, advarer træneren.

10-årige Zaher Kamal er færdig med hans ture, og imens han venter på det næste, fortæller han, at han under nedlukningen har løbet cirka to kilometer hver dag for at holde sig i form.

- Men det er bare ikke det samme som de gode og sjove træninger, forklarer han.

Han har savnet en eftermiddag som i dag.

- Jeg har savnet at mærke, at jeg bliver bedre, og jeg har savnet at se mine venner på holdet, fortæller han.

Zamer Kamal (midten) fortæller, at han bliver glad af at spille fodbold, og det er derfor han går til det. Foto: Linea Andersen

Zaher Kamal sætter ord på, hvorfor fodbold for ham føles så godt, så andre, der måske ikke kender til det, forstår det:

- Det gør mig glad.

- Det er en god følelse at løbe og skyde, siger Zaher Kamal og siger afslutningsvis, inden han løber på banen igen:

- Og så føler jeg mig fri.

Her ses hele holdet, U11, der trænede deres første kamp efter anden coronanedlukning i Rudkøbing Boldklub tirsdag 2. marts. Foto: Linea Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce