Annonce
Ærø

Fnat-tilfælde på Marstal Skole: - Der er ikke tale om et udbrud

Der er konstateret et enkelt tilfælde af fnat på Marstal Skole. Foto: Colourbox
Der er kun konstateret et enkelt tilfælde af fnat og derfor ingen grund til panik, forklarer sundhedsplejerske Dorte Lindberg Madsen.

Ærø: Der er konstateret et tilfælde af fnat på Marstal Skole. Det skriver skoleleder Karsten Solberg i en besked til forældrene på skolens intranet.

- Der er ikke tale om et udbrud men bare et enkelt tilfælde, forklarer sundhedsplejerske Dorte Lindberg Madsen.

- Og skolebørn smitter ikke hinanden. Det sker i hjemmet, hvor man er helt tæt på hinanden. Og bliver man behandlet med det samme, hvilket man jo gør, når man kommer til lægen, så er den ikke længere. Så snart man er i behandling, smitter det ikke mere, forklarer sundhedsplejersken.

Dorte Lindberg Madsen forklarer, at man meget hurtigt opdager, hvis man er blevet ramt af fnat, som er en hudsygdom, der skyldes mider, der har gravet rundt under huden.

- Det klør. Og det klør meget. Det er, når man kommer i seng, hvor man ligger under den varme dyne. Der vågner miderne op.

Behandlingen er ret ligetil og effektiv, om end den kræver en del arbejde.

- Der skal smøres noget creme på hele kroppen men især i knæhaser og under armene, og det skal sidde i mange timer, og så skal der behandles med det to gange. Ja, og så skal man vaske alt sengetøjet. Men det tager det. Og så er det altså vigtigt at understrege, at der ikke er grund til panik, forsikrer sundhedsplejerske Dorte Lindberg Madsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flere politiske legekammerater søges på Ærø

Det er gået nogenlunde som ventet, men det gør ikke udfordringen mindre for Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S). Hans ellers jævnt sikre flertal smuldrer, og nu viser det sig meget tydeligt, når der skal træffes tætte beslutninger i kommunalbestyrelsen. Den korte version er, at borgmesteren og hans allierede løber ind i politiske øretæver, fordi de kommer i mindretal. Det gør de, fordi den tidligere socialdemokrat Jens Weiss bruger sit frie mandat, og nogle gange betyder det altså, at han stemmer imod den gruppe, han egentlig er en del af. Situationen skaber problemer for borgmesterpartiet, der jo i forvejen er temmelig vingeskudt, fordi to af fire medlemmer har forladt partiet. Reelt kan det de kommende to år betyde, at Ole Wej Petersen bliver låst i borgmesterrollen, fordi hans handlemuligheder er voldsomt indskrænkede. Er der blot et medlem af konstitueringsgruppen, der stemmer imod Socialdemokratiet, er der overhængende fare for, at borgmesteren ikke kan gennemføre den politik, han ønsker. Der findes ikke en løsning, som er ligetil, men Ole Wej Petersen har brug for nye venner i kommunalbestyrelsen. Ikke fordi han kommer til at være i lommen på Jens Weiss, men fordi hans handlerum bliver voldsomt indskrænket, hvis Jens Weiss hele tiden sidder med den afgørende stemme. Afstanden mellem de to grupper i kommunalbestyrelsen er til at få øje på, og det vil også kræve, at der sluges en kamel eller flere, hvis borgmesteren hele tiden skal række hen over kløften, men spørgsmålet er, om det dog ikke åbner flere muligheder, hvis der bygges en bro. Erfaringerne med disse mere dynamiske flertal, hvor borgmesterpartiet i videst mulig udstrækning forsøger at samle brede flertal hen over politiske kløfter, er mange. I Svendborg havde den daværende borgmester Curt Sørensen (S) en tilsvarende udfordring i hans regeringstid i 2010-2013. Her stod det tidligt klart, at samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var fuld af konflikter, og der gik derfor ikke lang tid, før Curt Sørensen måtte række ud efter især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det udløste naturligvis også konflikter, men forligene blev landet, selv om de måske ikke var helt så røde, som borgmesteren nogle gange kunne ønske sig. Men sådan er det jo med kompromisser. Ole Wej Petersens borgmestertid har ikke været en badeferie, og der er stadig to års tid tilbage af den og tre budgetforlig, der skal landes. Der bliver altså nok af udfordringer med at samle gode og solide flertal. Derfor kan en af de strategiske problemstillinger, han gør klogt i at vie lidt af sin tid til, være, at han overvejer, hvordan han kan skaffe sig flere politiske venner i kommunalbestyrelsen. Ellers kan vejen frem mod næste valg til kommunalbestyrelsen blive fyldt med bump og store huller.

Annonce