Annonce
SØSIDEN

Flugtskibet Svendborg-Afrika: Besætningsmedlemmer fra Ærø, erfarer Søsiden

Aaron, der har trodset Søfartsstyrelsens tilbageholdelse - her endnu langs kaj i Svendborg. For at anløbe Togo skal Aaron gennem den piratfarlige Guinea-bugt, som den danske fregat Esbern Snare er på vej imod. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Hyren på Aaron var slået op på Facebook.

SVENDBORG/ÆRØ: Svendborg havns flygtede langtidsgæst, fragtskibet Aaron, der har overtrådt et sejlforbud fra Søfartsstyrelsen, er under sørejsen til det vestlige Afrika bemandet af en besætning helt eller delvis fra Ærø. Det erfarer Søsiden.

I følge vore oplysninger er mindst to for redaktionen navngivne besætningsmedlemmer på Aaron fra Marstal.

Den spektakulære 4500 sømil lange tørn nonstop fra Frederiksøen til Togo skulle angiveligt være kommet i stand med en hyre-side på Facebook som mellemled.

Annonce

En eller flere takkede nej

Flere af de ombordværende kendte hinanden i forvejen. En eller flere andre søfolk fra Ærø er også blevet spurgt, om de ville være med på sejladsen, men har takket nej.

Så vidt Søsiden erfarer, er der kun påmønstret et absolut minimum antal søfolk for at kunne sejle. Og nogle af dem nåede lige akkurat rutebilen fra Rudkøbing til påmønstringen i Svendborg.

Annonce

Sejlede omvej med slukket AIS

Aarons afsejling fra Svendborg mod Grenen i tusmørket den 5. oktober skete med AIS-signalgiveren slukket. Det er ikke efter reglerne.

Hvad der er tilladt, men dog ikke normalt er, at Aaron tog omvejen ad Lillebælt. Dermed kunne det undgå pligtig registrering ved VTS-vagten i Storebælt.

Aarons oplyste sejlads mod hjemhavnen Lomé i Togo synes foregået uden havneanløb. Ifølge AIS-systemet er estimeret ankomst på torsdag. Aaron har dog i nogle døgn sejlet med deaktiveret AIS eller synes at have været udenfor signalers rækkevidde.

Annonce

Fåmælte myndigheder

Og hvad sker der videre?

På baggrund af Søfartsstyrelsens meddelte tilbageholdelse i Svendborg kan Aaron ved anløb risikere at blive mødt af en såkaldt havnestatskontrol.

Søfartsstyrelsen vil ikke oplyse mere, end synschef Martin Hvid John har været citeret for. Styrelsen har som bekendt meldt den højst usædvanlige sag til politiet og henviser til ordensmagten.

Fra Fyns Politi melder kommunikationschef Charlotte Nyborg, at politiet ikke har mulighed for at komme med andre oplysninger i sagen end at bekræfte Søfartsstyrelsens anmeldelse som modtaget.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce