Annonce
Svendborg

Flottest i Danmark: Svendborg-byggeri vinder borgerafstemning

De nybyggede rækkehuse i Kulliggade er kåret til årets bedste byggeri af medlemmerne fra Arkitekturoprøret. Foto: Ole Grube.
Nybyggeri i Kullinggade er kåret til årets bedste byggeri af nonprofitorganisationen Arkitekturoprøret.

Artiklen er opdateret 1. marts klokken 12.11: Det fremgik tidligere, at Arkitekturoprøret har omkring 2000 medlemmer i Danmark, men tallet er retteligt 6500, har formanden fortalt avisen.

Svendborg: Årets bedste byggeri ligger i Svendborg.

Det mener medlemmerne af nonprofitorganisationen Arkitekturoprøret, der i en afstemning har peget på Kullinggade 3-5-7 som det bedste nybyggeri i landet.

Boligerne i Svendborg modtog klart flest stemmer i afstemningen og vandt foran projekter som Lergravsparkens Skole i København og nybyggeriet på Plantagevej 5A i Marstal.

Ifølge formand Arkitekturoprøret, Jep Loft, kastede medlemmerne deres kærlighed over Svendborg-byggeriet langt tid før afstemningen.

Annonce

Ej, hvor dejligt

- Allerede i efteråret blev der lagt et billede op af byggeriet på vores Facebook-side. Folk gik ret meget amok over det, og der var hundredvis, der likede billedet og skrev: "Ej, hvor dejligt. Her er endeligt et byggeri, der ligner rigtige huse." I den periode fik vi masser af nye medlemmer.

Vinder af afstemning om bedste byggeri: Kullinggade i Svendborg https://www.arkitekturoproeret.dk/2021/03/01/raekkehuse-i-svendborg-vinder-afstemningen-om-bedste-byggeri/

Slået op af Arkitekturoprøret DanmarkSøndag den 28. februar 2021

- Jeg ved ikke, om det var på grund af det, men der skete i hvert fald noget. De huse var bare så populære, siger han.


Folk vil gerne have noget, der passer ind i miljøet

Jep Loft, formand i Arkitekturoprøret


Det er C&W Arkitekter, der har tegnet byggeriet i Kullinggade, som blev opført af C. Larsen Holding og bedemand Peter Honore.

Ifølge Jep Loft er det lykkedes dem at skabe et nybyggeri i harmoni med sine omgivelser.

- Folk vil gerne have noget, der passer ind i miljøet. Noget, der indgår i og bidrager til en større sammenhæng og spiller sammen med omgivelserne, og det gør de der små huse i Svendborg, siger Jep Loft.

Annonce

Startet i Sverige

Arkitekturoprøret er med egne ord "en folkebevægelse, der kæmper imod de mange trusler mod vores gamle bykerner". Bevægelsen begyndte i Sverige tilbage i 2014 og har siden spredt sig til blandt andet Norge, Finland, Estland og altså Danmark.

Det er C&W Arkitekterne, der står bag Kullinggade 3-5-7, mens bygherre er C. Larsen Holding ApS og bedemand Peter Honoré. PR-foto.

Mens Arkitekturoprøret i Sverige har over 50.000 medlemmer er medlemstallet i Danmark mere beskedent med omkring 6500.

Udover årets bedste byggeri kårer foreningen desuden det værste byggeri. En hæder, der i år gik til Lilli Gyldenkildes Torv i Horsens, mens Aarhus Kommune blev stemt ind som årets dårligste kommune til bybevaring.

Man kan læse mere og diskutere byggerierne på Arkitekturoprørets Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce