Annonce
Svendborg

Flot tremaster sat til salg for 11,5 mio. kr.

Træskibs-travlhed hos Ring-Andersen. Forrest Svendborg-galeasen Palnatoke og bag den anes tremastskonnert Zar af Dragør. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Zar blev bygget hos Ring-Anderen i 1942 og er på værftets bedding sammen med Svendborg-galeasen Palnatoke
Annonce
FREDERIKSØEN På et værft med servicering og renovering af træskibe som speciale har året sin faste cyklus. I oktober ankommer træskibene og får vinterfrakkerne på, og nu i foråret siver de en efter en ud på sommerens togter - overhalede og nylakerede. - Vi har heldigvis haft nok at se til også i år, siger værftsejer Peter Ring-Andersen, fjerde generation på Frederiksøen. Blandt forårets mange danske og tyske kunder har været den nu 100-årige tremastskonnert Marilyn Anne fra Struer, tomastskonnert Aron fra Svendborg samt værftets egne nybygninger, bl. a. gaffelketchen Seute Deern, tomastskonnert Lilla Dan og sundfærgen Helge. Sidstnævnte er ejet og velpasset af Svendborg Kommune og har under vinteropholdet fået indbygget en kaffe-automat til passagererne. Et flot stykke håndværk indrammet i et panel som passende for en årgang 1924. Da Søsiden besøgte Ring-Andersen tidligere på ugen, var der stadig træskibe på begge værftets beddinger. På den ene så vi galeasen Palnatoke, der for et par år siden blev købt af værftsejer Cai Larsen fra Ring-Andersens genbo, Petersen & Sørensen Motorværksted.
Den smukke Svendborg-byggede tremast-topsejlsskonnert Zar af Dragør kan købes for 11,5 mio. kr. Her er den i sidste sommers Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce

Zar blev vist frem

På beddingen ved siden af lå tremast-skonnerten Zar af Dragør bygget på Ring-Andersen som galeasen Talata i 1942. Siden dengang har skibet haft bl. a. skibsreder Per Henriksen og bryggeriet Carlsberg som ejere, og det har haft navne som Mercantic II, Madonna og Else Dorthea Bager. De sidste tre år har Zar været sat til salg af rigmanden Henrik Frederiksen.

- Den kan blive din! Den er stadig til salg. Vores udgangspunkt er 11,5 mio kroner, siger Ulrich Nielsen fra salgsbureauet Hyde Yachts.Der spores interesse for Zar. Tidligere på ugen havde Ulrich Nielsen en forevisning til en potentiel, dansk køber.

Den smukke Zar med fadøls-anlæg på dækket fra Carlsberg-tiden plejer at deltage i sejladsen Fyn Rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Annonce