Annonce
Søsiden

Flot kik i Marstal: To tremastede stålskibe på besøg

Marstal onsdag. To sejlførende, tremastede stålskibe gør et flot indtryk. I forgrunden hollandske Hendrika Barthelds og yderst skoleskibet Georg Stage. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Besøg af den hollandske skonnert Hendrika Barthelds og den danske fuldrigger Georg Stage
Annonce

MARSTAL: Rejsende med m/f Ærøxpressen og havnekikkere i Marstal kunne onsdag nyde synet af to tremastede sejlskibe af stål gjort fast ved den gamle færgebro overfor Rudkøbing-lejet.

Nærmest færgelejet lå en hyppig sommergæst i Det Sydfynske Øhav, den hollandsk flagede  Hendrika Barthelds. Skonnerten, der med sine 49 meter, er lige så lang som Ærøxpressen og Ærøskøbing-færgerne, har mere end 100 år på kølen. Den blev bygget som fiskefartøj i 1918, senere forlænget og ombygget til fragtskib. Siden 2000 har den sejlet charter.

Hendrika Barthelds er i øvrigt ejet af samme hollandske rederi, som driver Marstal-kendingen Gulden Leeuw. Før Gulden Leeuw blev forvandlet til tremastskonnert, lå dette tidligere havforskningsskib i en årrække oplagt i Marstal havn som Dana Nyborg.

Marstals anden, aktuelle tremast-gæst er skoleskibet Georg Stage. Den tager nogle Marstal-dage, mens den trækker på navigationsskolens undervisning i håndtering af last på tankskibe.

Det stiftelses-ejede Georg Stage er bygget i Frederikshavn i 1934./sosn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce