Annonce
Svendborg

Flintholm Gods ramt af brand for anden gang: - Det er helt uvirkeligt

Beredskab Fyn blev tidligt torsdag morgen kaldt til Flintholm Gods, hvor en fritstående bygning var brudt i brand. Her ser indsatsleder Brian Andersen til, mens grabben roder op i gløderne, så der kan blive efterslukket. Foto: Finn Eriksen
For anden gang på mindre end fem år brød en bygning på Flintholm Gods i brand. Indehaver Jens Heimburger kalder oplevelsen for "uvirkelig", men glæder sig over, at ingen kom noget til.
Annonce

Hundstrup: Biiip, biiip, biiip. Biip, biiip, biiip.

Det er den lyd, der sammen med en fæl stank af røg dominerer ved Flintholm Gods lige over klokken 10 torsdag.

Det er godt fire timer siden, Beredskab Fyn blev alarmeret, og lige nu står indsatsleder Brian Andersen og kigger på grabben, som roder rundt i de ulmende indre af en udbrændt bygning og nu og da løfter stykker af mur ud.

- Da vi kom, var den helt overtændt. Flammerne stod ud mellem tagstenene på begge sider, og vi frygtede, at der ville gå ild i den stråtækte bygning ved siden af. Det skete heldigvis ikke, siger han og konstaterer, at det nu blot handler om efterslukning.

Annonce

Vandmangel

Mens biiip-lydene fortsætter med at lyde sådan cirka hvert 10. sekund, fortæller Brian Andersen også, at det var nødvendigt at tilkalde brandfolk fra nær og fjern.

- Der er ikke noget vand her. Vi skal helt til Vester Skerninge for at hente det, og derfor var vi nødt til at kalde en masse køretøjer til. De kom helt fra Nyborg, Gudme, Faaborg og Ringe, siger Brian Andersen.

Der skulle indkaldes mandskab fra både nær og fjern, da der ikke er adgang til vand i umiddelbart nærhed af Flintholm Gods, fortalte indsatsleder Brian Andersen, der havde ansvaret for slukningsarbejdet. Foto: Finn Eriksen

Omring 100.000 liter skulle der til, og da en tankvogn rummer 8000 liter, skulle der køres nogle ture, oplyser indsatslederen, der ydermere kan fortælle, at i alt 23 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.

Annonce

Hastemøder

Lidt senere kommer en kvinde ud.


Bygningen her stod færdigrenoveret for to og et halvt år siden, og alt det indvendige var nyt, så man tror ikke på, at det kan lade sig gøre

Jens Heimburger, ejer af Flintholm Gods


Hun hedder Anette Heimburger og er hustru til godsejer Jens Heimburger, og hun fortæller, at det ikke er muligt at få ham i tale.

- Han sidder i møder. Hastemøder. På grund af branden, siger hun og oplyser, at det bør være muligt at nå ham telefonisk senere på dagen. Hvorefter hun tager imod et visitkort og forsvinder igen.

Annonce

En reddet, to mangler

De enerverende bip-lyde er der stadig, mens indsatsleder Brian Andersen beretter, at det på grund af nedstyrtningsfare ikke har været muligt at komme ind i bygningen - men at det ikke desto mindre er lykkedes at redde lidt af indboet.

- Der hang tre Koglen-lamper derinde, og vi har løftet den ene ud med grabben og håber på at redde en mere. Men den tredje er vist desværre røget ned, siger han, mens endnu en stykke mur bliver løftet ud - hvorefter der bliver stille.

- Nu fik grabben fat i brandalarmen. Det var sgu på tide, for vi har hørt på den siden klokken seks, siger en af brandfolkene, og Brian Andersen nikker og ser ud til at nyde den pludselige ro.

Annonce

Anden gang på to år

Vi kører derfra, og klokken 13 er Jens Heimburger i røret.

I første omgang frygtede brandfolkene, at ilden ville sprede sig til den stråtækte bygning få meter derfra. Det skete ikke. Foto: Finn Eriksen

Han fortæller, at det var en lejer på godset, der opdagede branden, og at han dårligt troede sine egne øjne.

- Det var helt uvirkeligt, for det er anden gang på fire år, vi har en brand, siger han med adresse til branden i 2016, som formentlig opstod i et halmfyr og endte med at jævne to bygninger med jorden.

Der er sket voldsomme skader på bygningen, men genopføres skal den under alle omstændigheder, oplyser Jens Heimburger. Foto: Finn Eriksen

De er ikke blevet genopført, og nu er der så igen gjort indhug i bygningsmassen.

- Bygningen her stod færdigrenoveret for to og et halvt år siden, og alt det indvendige var nyt, så man tror ikke på, at det kan lade sig gøre, siger Jens Heimburger, der dog også anfører, at der er gode ting at hæfte sig ved.

- Vi er lykkelige over, at der ikke er sket nogen personskader, og så glæder jeg mig til at finde ud af, hvad der er sket, siger han.

Annonce

Genopføres

Jens Heimburger driver firmaet Dansk Generationsskifte og vakler ikke et sekund på spørgsmålet, om den stadig ulmende bygning skal genopføres.

- Det skal den. Vi brugte den som konferencesal og kan ikke undvære den, så den skal opføres fuldstændigt, som den var, siger han, inden han opsummerer sagen.

- Det er en grim oplevelse, det her, men værre er det altså heller ikke. Nu skal politiet lave undersøgelser, og jeg har ikke meget mere at knytte på nu, siger Jens Heimburger, som dog når at svare på, om han føler sig særligt hårdt behandlet af skæbnen.

- Jeg føler, jeg har fået min del af brande nu, lyder det.

Sådan så det ud ved Flintholm torsdag morgen, da branden havde fat i taget af en af bygningerne på Flintholm Gods. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce