Annonce
Svendborg

Flere skal lokkes med: Bådebyggerfællesskab holder orienteringsmøde på Frederiksøen

Svendborg Bådebyggeri & Bedding holder orienteringsmøde på lørdag på Kammerateriet. Målet er at finde nye medlemmer, forklarer Jens Kjeldsen Høy. Foto: Katrine Becher Damkjær
Folkene bag det maritime værested Svendborg Bådebyggeri & Bedding inviterer til infomøde på lørdag. Målet er at lokke nye medlemmer til og at advokere for etableringen af et maritimt hus på Frederiksøen.
Annonce

Svendborg: De har en fælles interesse for både, og den ønsker de at dele med alle dem, som vil være med.

Derfor inviterer folkene bag det maritime værested Svendborg Bådebyggeri & Bedding til orienteringsmøde lørdag 16. november på Kammerateriet på Frederiksøen.

Det overordnede mål med mødet er rimelig simpelt: At fortælle mere om tiltaget og forhåbentligt lokke andre til at være med, forklarer Jens Kjeldsen Høy fra bådebyggerfællesskabet.

- Vi har efterhånden fået etableret vores projekt med bådebyggeri på beddingen, og det vil vi gerne have nogle flere til at være med i, ligesom vi gerne vil vise vores sted frem, siger Jens Kjeldsen Høy, der forklarer, at det var meningen, at mødet skulle munde ud i en stiftende generalforsamling.

- Men vi har fundet ud af, at det nok bliver for meget. Så nu går vi i stedet efter at få en lang liste over de interesserede og tage den derfra, siger han og forklarer, at hensigten er, at Svendborg Bådebyggeri & Bedding efter nytår skal stiftes som en selvejende institution.

Annonce

Hygger os

Det er efterhånden nogle år siden, at en gruppe frivillige med særinteresse for alt inden for det maritime gik sammen og etablerede Svendborg Bådebyggeri & Bedding.

De holder til på bagsiden af Frederiksøen og mødes hver uge.

- Det er et værested, hvor folk kommer og hygger sig. Vi sidder og får en snak om dagen og vejen, og så har vi vores skib, Søblomsten, som vi går og lægger nyt dæk på, maler og gør klar, forklarer Jens Kjeldsen Høy om fællesskabet.

- Vi skal gerne have skibet klar, for vi vil jo ud at sejle. Og dem, der vil være med i vores selvejende institution, vil selvfølgelig også kunne komme med ud.

Annonce

Debat om fremtiden

Udover at slå et slag for værestedet er der lagt op til, at mødet bruges til at debattere mulighederne for at skabe et maritimt hus på Frederiksøen. En debat, der er foranlediget af planerne om et nyt teaterhus med placering på matriklen, hvor Danmarks Museum for Lystsejlads i dag bor.

- Lasse Bekker og Rune Kruse (indehavere af Kammerateriet, red.) har jo foreslået, at man omdanner den gamle værftskantine til et maritimt hus. Her kunne de mange forskellige maritime størrelser - først og fremmest museet for lystsejlads - flytte op, forklarer Jens Kjeldsen Høy, der selv er tilhænger af idéen, at lystsejladsmuseet kan ligge dels i den gamle kantine, dels ude i det fri.

- Problemet for museet har været, at folk ikke har fået øje på skibene, så lad os da få dem udenfor og ud at ligge i vandet, hvor skibe har det bedst, siger han og peger på området ude foran Kammerateriets strandbar som oplagt til den del.

Jens Kjeldsen Høy synes i det hele taget, at de forskellige maritime grupperinger ville nyde stor glæde af at få et fælles sted at samles.

- Jeg er både med i brugergruppen for museet, Caroline S, marineforeningen og travaljelavet og har derfor en bred berøringsflade. Og der bliver tit talt om, at vi burde være bedre til at tale sammen på tværs og eventuelt holde et stormøde. Det synes jeg jo er en brandgod idé.

Orienterings- og debatmødet begynder lørdag klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce