Annonce
112

Flere sigtede i stor bedragerisag: Tre mænd og en kvinde i grundlovsforhør

De stjålne varer blev leveret i pakkeboks. Arkivfoto: Post Danmark
Fyns Politi har anholdt yderligere fire personer i den omfattende bedragerisag, hvor der er bestilt varer for flere hundrede tusinde kroner i blandt andet Svendborg Kommunes navn. De fire er torsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg, hvor en femte blev varetægtsfængslet i januar.
Annonce

Svendborg: Tre mænd og en kvinde er torsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg sigtet for omfattende bedrageri overfor diverse private firmaer plus Nyborg og navnlig Svendborg Kommune.

Bedrageriet skal være begået i forening med en 31-årig mand, der allerede blev anholdt og varetægtsfængslet i januar sigtet for bedrageri for 708.000 kroner.

Anklager Anette Korsgaard bad om dørlukning, da politiets efterforskning stadig er i fuld gang, og fordi der kan forventes flere anholdelser. Det blev accepteret af dommeren.

Forinden havde hun båret stakkevis af dokumenter ind til dommeren og de to forsvarsadvokater, Susanne Bundgaard og Thomas Hess-Petersen. Dokumenter, hvorfra hun opremsede navne på leverandører af designmøbler, it-udstyr, hårde hvidevarer, lamper, en drone og sågar en guldbarre.

Foruden flere private firmaers navne er det Nyborg og især Svendborg Kommunes navne, der er blevet misbrugt som kunder.

De i alt fem personer er sigtet for bedrageri efter straffelovens paragraf 279. Bedrageriet skal have stået på siden efteråret 2019.

Bedrageriet skal efter sigtelserne være foregået ved, at de fem personer har udgivet sig for at være indkøbere fra firmaerne og kommunerne og bestilt varer oftest til levering i pakkebokse, hvor de efterfølgende har hentet dem anonymt.

De tre mænd er henholdsvis 45, 38 og 22 år, mens kvinden er 24. De to første står i forening med den 31-årige allerede varetægtsfængslede for de fleste af de omkring 50 forhold, der blev læst op af anklageren.

De to sidstnævnte er sigtet for en mindre andel, og kvinden er desuden sigtet for at have forfalsket en fuldmagt til at hente varer på posthuset i en anden kvindes navn.

Det er ikke oplyst, hvor mange af de misbrugte firmaer, der har lidt tab ved at komme til at betale for nogle af de bestilte varer. Men økonomichef i Svendborg Kommune Jens Otto Kromann har tidligere oplyst, at der tilsyneladende ikke er gået kommunale kroner tabt i forbindelse med sagen. Alle de falske bestillinger er blevet fanget i administrationens kontrol og politianmeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce