Annonce
Ærø

Flere penge?: Politikere skal beslutte, om de vil afsætte flere penge til ny sfo

Her ses en plantegning for den nye sfo. Nederst på tegningen ses en gang, som kobler sfoen sammen med skolen. Det er formentlig gangen, som gør projektet dyrere. Tegning: Gråbrødre Arkitekter
Den nye sfo bliver langt dyrere end forventet. Nu skal politikerne beslutte, om de vil finde flere penge til byggeriet eller om der skal findes en helt anden løsning.
Annonce

Marstal: Byggeriet af den nye sfo er igen havnet på den politiske dagsorden.

Denne gang drejer det sig om penge, da byggeriet har vist sig at blive langt dyrere end forventet. Det vides ikke, hvor meget dyrere projektet er blevet, fordi punktet er lukket, men avisen erfarer, at fordyrelsen blandt andet skyldes det gangareal, som skal koble sfo'en sammen med skolen.

De politiske udvalg skal i løbet af ugen tage stilling til, om de vil afsætte flere penge til projektet.

- Der har været møde i både arbejdsgruppen og projektgruppen, og nu skal sagen igennem det politiske system igen, fortæller Kirsten Johansen, der er teknisk direktør i Ærø Kommune.

Minna Henriksen (SF) er formand for kultur- og socialudvalget, og hun ser helst, at der bliver afsat flere penge til byggeriet, så skolen og sfo'en får det, de ønsker sig.

- Det er mange penge, men det er et stærkt ønske om at få koblet bygningerne ordentligt sammen, og derfor synes jeg helt personligt, at vi skal afsætte de ekstra penge, siger hun.

Spørgsmålet er så, om kommunen har råd til det.

- Ja, det er jo lige det. Det ved jeg ikke. Vi må se, hvad de andre (politikere, red.) siger. Jeg synes bare, at når man har sagt a, så må man også sige b, siger hun.

Lennart Mogensen (V), formand for teknik-, miljø- og havneudvalget, er enig.

- Jeg synes, vi skal lægge de ekstra penge, så vi får det fulde byggeri. Og selvfølgelig har kommunen råd til det. Det er et spørgsmål om prioritering, siger han.

Kultur- og socialudvalget skal diskutere sagen tirsdag den 18. februar, mens teknik-, miljø- og havneudvalget har sagen på dagsordenen torsdag den 20. februar. Sagen skal diskuteres på kommunalbestyrelsesmødet den 25. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce