Annonce
Langeland

Flere opgaver til topchef: Stabschef udnævnt i Langeland Kommune

Jani Hansen er i gang med at kigge på organisationen, der skal være så smidig som mulig. Arkivfoto: Anna Stærbo
Leder af tre store arbejdsområder bliver udnævnt til stabschef i kommunen
Annonce

LANGELAND: De næste ændringer i Langeland Kommunes organisation tegner sig efter at kommunalbestyrelsen i sidste uge godkendte, at man ikke genbesætter stillingen som vicekommunaldirektør, men i stedet fordeler arbejdsopgaver og ledelse på anden vis.

Fra 1. februar bliver lederen af direktionssekretariatet, økonomi og HR, Anders Thrane Niebuhr, stabschef for hele den administrative stab. Hermed overtager han nogle af kommunaldirektør Jani Hansens ledelsesopgaver.

- Det handler blandt andet om, at lederen af it og digitalisering hidtil har refereret til mig. Fremover bliver det til Anders. Han skal også sidde for bordenden, når der er møde i samarbejdsudvalget for den administrative stab og i det hele taget lede staben. Der er dagligt mange ting at tage stilling til, eksempelvis forespørgsler fra administration og institutioner, påpeger Jani Hansen over for Fyns Amts Avis.

Også hendes opgaver inden for erhverv og turisme skal fremover varetages af andre.

Generelt lægger kommunaldirektøren vægt på en så flad organisation som muligt med kort afstand fra tanke til handling, som hun skriver ud til samtlige medarbejdere i et nyhedsbrev. Så fremover skal Langeland Kommune have en kommunaldirektør med den tilhørende stab samt to overordnede områder.

Den ene er vækst og bæredygtighed og handler om hele det tekniske område (teknik og miljø), over erhverv, turisme og kultur samt arbejdsmarked og borgerservice.

Det andet hedder kort og godt velfærd og dækker både ældre og sundhed samt dagtilbud, skoler og socialområdet.

Hermed slår man forskellige områder sammen.

Annonce

Titler og personer ikke på plads

I dag er der fire såkaldte centerområder med tilhørende centerchefer, og man skal også have indtænkt den kommende erhvervschef. Jani Hansen understreger, at der ikke er sat navne på endnu, hvem der skal styre de to store områder.

Heller ikke de endelige titler for ledere er på plads, men kulturområdet vil blive lagt ind under erhvervschefens overordnede arbejdsområde til sin tid.

Tendensen i danske kommuner går mod færre overordnede direktører i topledelsen.

- Det giver også god mening. Hvis en kommune for eksempel skal til møde med regionen om vigtige sundhedsspørgsmål, er det bedre at have en repræsentant med, som har særligt kendskab til området, i stedet for en vicekommunaldirektør, mener Jani Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce