Annonce
Langeland

Flere opgaver til topchef: Stabschef udnævnt i Langeland Kommune

Jani Hansen er i gang med at kigge på organisationen, der skal være så smidig som mulig. Arkivfoto: Anna Stærbo
Leder af tre store arbejdsområder bliver udnævnt til stabschef i kommunen

LANGELAND: De næste ændringer i Langeland Kommunes organisation tegner sig efter at kommunalbestyrelsen i sidste uge godkendte, at man ikke genbesætter stillingen som vicekommunaldirektør, men i stedet fordeler arbejdsopgaver og ledelse på anden vis.

Fra 1. februar bliver lederen af direktionssekretariatet, økonomi og HR, Anders Thrane Niebuhr, stabschef for hele den administrative stab. Hermed overtager han nogle af kommunaldirektør Jani Hansens ledelsesopgaver.

- Det handler blandt andet om, at lederen af it og digitalisering hidtil har refereret til mig. Fremover bliver det til Anders. Han skal også sidde for bordenden, når der er møde i samarbejdsudvalget for den administrative stab og i det hele taget lede staben. Der er dagligt mange ting at tage stilling til, eksempelvis forespørgsler fra administration og institutioner, påpeger Jani Hansen over for Fyns Amts Avis.

Også hendes opgaver inden for erhverv og turisme skal fremover varetages af andre.

Generelt lægger kommunaldirektøren vægt på en så flad organisation som muligt med kort afstand fra tanke til handling, som hun skriver ud til samtlige medarbejdere i et nyhedsbrev. Så fremover skal Langeland Kommune have en kommunaldirektør med den tilhørende stab samt to overordnede områder.

Den ene er vækst og bæredygtighed og handler om hele det tekniske område (teknik og miljø), over erhverv, turisme og kultur samt arbejdsmarked og borgerservice.

Det andet hedder kort og godt velfærd og dækker både ældre og sundhed samt dagtilbud, skoler og socialområdet.

Hermed slår man forskellige områder sammen.

Annonce

Titler og personer ikke på plads

I dag er der fire såkaldte centerområder med tilhørende centerchefer, og man skal også have indtænkt den kommende erhvervschef. Jani Hansen understreger, at der ikke er sat navne på endnu, hvem der skal styre de to store områder.

Heller ikke de endelige titler for ledere er på plads, men kulturområdet vil blive lagt ind under erhvervschefens overordnede arbejdsområde til sin tid.

Tendensen i danske kommuner går mod færre overordnede direktører i topledelsen.

- Det giver også god mening. Hvis en kommune for eksempel skal til møde med regionen om vigtige sundhedsspørgsmål, er det bedre at have en repræsentant med, som har særligt kendskab til området, i stedet for en vicekommunaldirektør, mener Jani Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG-kollektivet skal vinde på svær udebane

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce