Annonce
Langeland

Flere nye navne i spil på SF-liste til kommunalvalg

Winni Kielstrup Hansen står som nummer to på SF-listen. Arkivfoto: Birger Vogelius
Metal Sydfyns formand og markant debattør er med på listen over SF's opstillede til det kommende kommunalvalg i november.

LANGELAND: Der er et par nye markante navne med på den liste, som SF har opstillet til kommunalvalget i november. Det er dels formanden for Metal Sydfyn, Freddy Knecht, dels Gert Rosing, der er aktiv i mange sammenhænge på Langeland og forsøgte at blive spidskandidat for Enhedslisten op til valget i 2017.

Borgmester Tonni Hansen blev i efteråret uden modkandidat valg som SF-spidskandidat, og nu er der i alt otte SF-ere på listen.

Hele den nuværende gruppe i kommunalbestyrelsen genopstiller, minus Gert Schmidt, der ikke har gjort sin stilling op endnu.

Annonce

- Der er nogle forskellige ting, som han vil overveje, så vi ved endnu ikke, om han er med, eller om han stopper efter denne valgperiode, siger formanden for SF Langeland, Helle Hansen.

Listen er ikke endelig, men indplaceringen for de otte øverste pladser er afgjort.

Listen ser sådan ud: 1. Tonni Hansen. 2. Winni Kielstrup Hansen, nuværende gruppeformand. 3. Nynne Printz. 4. Flemming Neperus. 5. Gert Rosing efter lodtrækning med nr. 6. Freddy Knecht. 7. Erik Jørgensen. 8. Tonny Gjersen.

- Hvis nogle melder sig, indtil vi lukker og skal aflevere listen i september, så vil de blive placeret i den rækkefølge, som de henvender sig i, tilføjer Helle Hansen.

Valgsejr realistisk

Der er tale om et stærkt hold, mener hun.

- Jeg mener, at det er realistisk, at vi kan vinde valget. Den nuværende gruppe i kommunalbestyrelsen har ydet en fin indsats. Vi lovede ikke mere ved valget i 2017, end selerne kan holde, og set i lyset af kommunens økonomi er der opnået gode resultater. Vi lover ikke guld og grønne skove, men det, der er realistisk, siger Helle Hansen.

Hun har selv tidligere siddet som folkevalgt i 17 år og har fået opfordringer til at stille op.

- Men jeg har gjort mit. Jeg har det fint med at være formand og kunne fokusere på den opgave, nævner Helle Hansen.

Der er ikke taget stilling til eventuelle valgforbund endnu.

- Coronaen har gjort det svært. Jeg tror ikke, at vi har mødtes fysisk i et års tid, men vi skal naturligvis senere kigge på det, nævner formanden.

Ifølge Erik Jørgensen, som sidder i kommunalbestyrelsen, deltog 18 ud af cirka 70 medlemmer i valget.

- Det er jeg noget utilfreds med. Det bør vi som borgmesterparti kunne gøre bedre. Jeg ved godt, at andre partier også har svært ved at trække folk til møder, og at det er bøvlet i en tid med corona, men alligevel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce