Annonce
Søsiden

Flere maritime aktiviteter på vej i museums-hallen

Foruden til udstilling af historiske lystfartøjer benyttes hallen også af havnens maritime frivillige, bl. a. fra Hjortø-veteranbåden og travaljelauget. Nu varsler Svendborg Museum, at det også vil rykke ind med maritime fortællinger og udstilling.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Bygningen på Frederiksø er også samlingspunkt for det maritime miljø, og der lægges op til øget samarbejde med Svendborg Museum.
Annonce

SVENDBORG: ”Danmarks Museum for Lystsejlads”, skilter bogstaverne på facaden. Virkeligheden er bredere. Den tidligere værftsbygning på Frederiksø indeholder mere end en udstilling af historiske lystbåde. Bygningen er også et samlingspunkt for flere andre maritime aktiviteter, og endnu mere er under opsejling.

Museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, Svendborg Museum: - Jeg tror, at vi ved fælles hjælp kunne lave et rigtig fedt maritimt hus i hallen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

- Et fedt maritimt hus

Museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, Svendborg Museum:
- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Svendborg har nogle maritime identitetsproblemer. Nu vil vi gerne i stærkere grad synliggøre Svendborgs maritime historie og være med til at samle og koordinere den på havnen. Her ser vi nogle gode muligheder i et samarbejde med lystsejladsmuseet og andre maritime aktører. Jeg tror, at vi ved fælles hjælp kunne lave et rigtig fedt maritimt hus i hallen. Udstillinger og aktiviteter som kan styrke fortællingen om det maritime Svendborg, siger Nils Valdersdorf Jensen:


- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Svendborg har nogle maritime identitetsproblemer.

Nils Valdersdorf Jensen, museumsinspektør


- Vi kunne byde ind med flere aktiviteter, skiftende udstillinger og mere åbningstid.

Nils Valdersdorf Jensens bud på udstillinger er bl. a. temaer som ”havnens frie fugle”, smugleri og fremvisning af maritime genstande Svendborg Museums depot. Fx. skibsmodeller.

- Det bliver ikke et søfartsmuseum som sådan, men en indgang til det maritime miljø og de fortællinger, som Svendborg er så rig på, siger Nils Valdersdorf Jensen.

Annonce

Hjortø-folk og travaljelaug

Svendborg Museum er allerede på anden vis inde i hallen. I et hjørne er et hold frivillige fra den Svendborg Museum-ejede postbåd Hjortø i gang med at renovere en glødehovedmotor mage til den, der sidder i den sejlende båd.

Også Svendborg Travaljelaug har nydt husly hos lystsejladsmuseet. Desuden meldes om gode relationer til fx det nærliggende Maritimt Kulturværksted og havnens træskibsmiljø.

En båd-snak, udvekslinger af erfaringer og lån af værktøj er altsammen med til styrke det blomstrende maritime fællesskab i de autentiske omgivelser på Frederiksø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Under byrådsmødet: Byrådspolitikere i totterne på hinanden på Facebook

Svendborg

Bil brød i brand på motorvejen

Annonce