Annonce
Øhavet

Flere historier fra Humble

Niels Larsen, Kædeby, er kendt for sine tegneserieagtige satiriske malerier. Men han skal også sørge for at fylde indkøbskurven i Humble Brugs og er ikke bange for at indrømme, at Langeland er HANS drømmeø. Foto: Iben Friis Jensen

Journalist Iben Friis Jensen fortsætter med at fortælle historier fra Brugsen i Humble.

De væsentligste værdier

Niels Larsen, Kædeby, har boet det meste af sin tid på Langeland. Nu har han atelier og maler sine ofte satiriske billeder i hjemmet på Kædebyvej. Og han siger det meget klart:

- Selvfølgelig er der altid noget, man mangler. Som for eksempel flere arbejdspladser. Men det væsentligste har vi på Sydlangeland - nemlig værdier som skov og hav og bakker.

- Så var jeg 27 år igen - med den erfaring jeg har nu - ville jeg helt klart atter vælge at bosætte mig på Langeland, siger han.

Annonce
Som landmandselev er det selvfølgelig klart, at Mathias Stæhr ikke vil bo i en stor by. Han er vældig tilfreds med at kunne nyde godt af fællesskabet og arrangementerne i Humble by. Foto: Iben Friis Jensen

Luciaoptog i Humble

På Luciadag 13. december er der traditionen tro Lucia-optog på Humble Skole, hvor skolens kor, der tæller omkring en snes elever, først går gennem skolen fra klokken halvni. Men selvfølgelig skal beboerne på Humble Plejecenter også have glæde af denne lysets dag, så kl. 10.15 går børnene over og spreder sang og julestemning blandt de ældre.

Ung landmand

Mathias Stæhr har boet i Vesteregn hele sit 18-årige liv. Og han drømmer ikke om at flytte fra øen. Han er landmandselev på Hedebygård i Nordenbro og synes, livet er godt på Langeland.

- Her er sammenhold, og der er mange fine arrangementer, siger Mathias Stæhr, som føler sig heldig over at beskæftige sig med det, der interesserer ham. Primært landbrugsmaskinerne, men også kvægdriften på Hedebygård.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce