Annonce
Svendborg

Flere fra Fyn dømt for ulovlig import af hundehvalpe

Handout/Ritzau Scanpix

To mænd og en kvinde fra Svendborg og Kværndrup har fået bødestraffe for at importere store mængder hvalpe fra Polen til Danmark.

I en stor sag om ulovlig import af 55 hundehvalpe fra Polen til Danmark er tre personer blevet idømt bødestraf.

Annonce

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Sagen har taget tid at efterforske, fordi vi har skulle identificere en lang række købere, vidner, salgsannoncer og de 55 hundehvalpe, som stammer fra flere forskellige kuld, skriver anklagerfuldmægtig Karen Lykke Jensen i meddelelsen.

Der er tale om to mænd og en kvinde, der har fået bøder på henholdsvis 100.000, 80.000 og 60.000 kroner for importen. De to mænd er fra Svendborg og kvinden er fra Kværndrup.

De dømte havde importeret mindst 55 hundehvalpe af racerne engelsk bulldog og fransk bulldog fra Polen til Danmark uden tilladelse til at sælge hunde.

- Retten har ved bødefastsættelsen navnlig lagt vægt på antallet af hvalpe, der er importeret uden registrering som importør og efterfølgende solgt uden tilladelse, skriver Fyns Politi.

De 55 hundehvalpe er, på trods af deres ufrivillige status af ulovlige migranter, ikke blevet konfiskeret men kan blive hos deres ejere.

- Det har været centralt for os at skabe et tydeligt helhedsbillede og knytte disse mange forhold til de sigtede personer for dermed at kunne bevise det omfang og den systematik, som der har været i den ulovlige import og efterfølgende ulovlige erhvervsmæssige handel med hvalpene, skriver Karen Lykke Jensen.

De dømte kan anke dommen frem til mandag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Kommunalbestyrelsen skal stå sammen om erhvervsskolen

Læserbrev: Svendborg som uddannelsesby er en vigtig politisk dagsorden, som vi i kommunalbestyrelsen arbejder sammen om. Vi har alle en interesse i at have gode uddannelsestilbud af høj kvalitet til de unge. Således bør vi også lægge alle kræfter i at sikre en sikker fremtidig drift af Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier. Det er vigtigt for de unge, det er vigtigt for erhvervslivet, og det er vigtigt for det sydfynske område. I Svendborg har vi en erhvervsskole, som nyder stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, og hvis ledelse trods økonomiske udfordringer formår at skabe en skole med høj elevtrivsel. Vi har en uddannelsesinstitution, som leverer veluddannet og højt kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder, og det skal vi blive ved med at have. Vores fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) har taget et vigtigt skridt i retning af at få frigjort Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier for gammel gæld. Han har kaldt Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd om erhvervsskolens fremtid. Det må da også være i undervisningsministerens interesse, at vi på Sydfyn i fremtiden kan tilbyde vores unge mennesker en erhvervsuddannelse! Det er derfor nu, at vi i kommunalbestyrelsen skal stå last og brast med hinanden og ikke mindst de fynske folketingspolitikere og lægge maksimalt pres på regeringen og ministeren, så der kan findes en meget snarlig løsning for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier.

Annonce