Annonce
Ærø

Flemming fra Aarhus er årets profet på Ærø: En quiz-mester, der følger med

Flemming Christensen bor til daglig i Viby ved Aarhus, men næsten halvdelen af året bruger han og konen i fritidshuset i Marstal. Han følger med i nyheder i Viby såvel som på Ærø. Så meget, at han er blevet årets profet 2020. Foto: Linea Andersen
Med 10 ud af 13 rigtige er Flemming Christensen fra Viby ved Aarhus blevet årets vinder af avisens nytårsquiz. Hovedpersonen har haft fritidshus i Marstal i 15 år og følger altså tydeligvis godt med i nyhederne på øen.
Annonce

Viby/Marstal: - Nej, er det rigtigt, udbryder Flemming Christensen, da han over et telefonopkald får at vide, at han er den med flest rigtige i nytårsquizzen 2020 og dermed kan kalde sig årets profet på Ærø.

- Jeg følger jo også lidt med, griner han og fortæller, at han ikke kun holder Århus Stiftstidende for at følge med på hjemstavnen i Viby, men også holder Fyns Amts Avis for netop at holde øje med nyhederne på hans elskede ferieø.

- Det første jeg gør, når jeg ser avisen (Fyns Amts Avis), er, at jeg slår over på Ærø-siderne, fortæller den nye profet.

For nok bor 66-årige Flemming Christensen og konen i Viby, men omtrent halvdelen af året bruger de på Ærø i deres fritidshus i Marstal.

- Indtil for et par år siden var vi på Ærø 48 weekender om året. Det blev lidt dyrt, så det er i stedet blevet til cirka hver anden weekend og i ferier, fortæller Flemming Christensen.

Blå bog Flemming Christensen

Flemming Christensen er vinder år nytårsquizzen på Ærø 2020.

Han er 66 år og bor til daglig i Viby med sin kone. De to har et fritidshus i Marstal, som de ofte kommer i.

Flemming Christensen er pensioneret, men er tidligere leder i forskellige IT-virksomheder, men tog et retrætejob som terminalarbejder i DHL Express.

Annonce

Fra cykeltur til fritidshus

Ingen i Flemming Christensen familie er fra Ærø, men vi skal tilbage til 80'erne for at finde ud af, hvor kærligheden til Ærø opstod.

- Min kone og jeg var på et par cykelferier fire-fem år i træk her på Ærø. Så begyndte man at tage på charterferier. Det gjorde vi også, men vi snakkede om, at skulle vi nogensinde have sommer- eller feriehus, så måtte det være Ærø, vi skulle vende tilbage til.


Vi betragter Marstal på lige fod med vores hjem i Viby. Vi holder altid øje med, hvad der sker, og vi har et stort hjerte for Ærø i vores familie.

Flemming Christensen, profet-vinder, nytårsquizzen for 2020


- Da vi stoppede med charterferierne, tog vi en pinse på hotelophold på Ærø, og der fik vi flashbacks med, hvor dejligt her er. Så vi kom forbi en ejendomshandler, og kiggede på et hus, som vi godt kunne tænke os. Vi fik det ikke, fordi vi ikke vandt udbudsrunden, og sådan gik det faktisk et par gange med de huse, vi havde kik på. Til sidst lagde vi breve i postkasserne til 96 huse, vi syntes så dejlige ud. Det var ikke huse, der var til salg, men der var én der bed på, og så blev vi husejere, fortæller Flemming Christensen, der nu har haft huset i Marstal i 15 år.

Siden er han og konen også blevet aktionær i Ærøxpressen, startpatron i Motorfabrikken og medlem af Søfartsmuseet.

- Vi betragter Marstal på lige fod med vores hjem i Viby. Vi holder øje med, hvad der sker, og vi har et stort hjerte for Ærø i vores familie.

- Og det er ikke bare det at gå en tur ved stranden. Vi føler, at vi er en del af samfundet og har mange venner her. Derfor interesserer vi os også for de beslutninger, der bliver taget her, fortæller Flemming Christensen.

Annonce

Troede ikke på lukning af plejehjem

Og det leder os tilbage til nytårsquizzen for året 2020, som Flemming Christensen med 10 ud af 13 rigtige er vinderen af.

- Jeg kan godt huske, at der var nogle spørgsmål i quizzen, da jeg skulle besvare den for godt et år siden, hvor jeg tænkte: Hvordan mon det vil gå. Året før svarede jeg også på quizzen, og syntes, jeg havde en del rigtige, men at jeg denne gang har vundet, er da overraskende dejligt, siger Flemming Christensen.

Sådan lød spørgsmålene i nytårsquizzen 2020

1) Bliver første spadestik taget til havneudvidelsen i Søby i løbet af 2020?

2) Skyller der flere vildsvin ind på de ærøske kyster i 2020?

3) Er der over 6000 indbyggere på Ærø pr. 1. oktober 2020?

4) Åbner Skipperpark Marstal i løbet af sommeren 2020 (inden 1. september)?

5) Bliver Den Sydfynske Initiativpris 2020 tildelt et ærøsk initiativ?

6) Skifter et eller flere medlemmer af Ærø Kommunalbestyrelse parti eller forlader kommunalbestyrelsen i løbet af 2020?

7) Bliver der i 2020 afsat penge på finansloven til nedsættelse af færgetakster, så landevejsprincippet kommer til at gælde hele året?

8) Kommer Ærø Kommune i løbet af 2020 til at varsle nedskæringer i antallet af afgange med Ærøfærgerne?

9) Kommer Marstal/Rises fodboldherrer ligeså langt eller længere i pokalturneringen i 2020 som i 2019?

10) Bliver det besluttet, at Bonavista skal ligge permanent i Marstal Havn?

11) Beder Ærø Golfklub om flere penge i 2020?

12) Beslutter Ærø Kommune at lukke et plejehjem i 2020?

13) Kører der stadig en færgebus mellem færgehavnen i Rudkøbing og Svendborg pr. 1. december 2020?

Ti spørgsmål fik profeten da rigtige, men forkert var blandt andet svaret til spørgsmålet om nedskæringer i færgeafgangene på Ærøfærgerne. Her troede Flemming Christensen, at der vil blive skåret i antallet af afgange i løbet af 2020, men der er ikke skåret i afgangene, viser det sig.

- Det er på grund af corona. Flere skulle på grund af sommerpakkerne til øerne og i og med færgerne blev gratis, så giver det sig, at der ikke kommer nogle nedskæringer - tværtimod.

- Jeg troede, at på baggrund af de mange færger, der efterhånden er på øen, og fordi kommunen har brugt mange penge på færgen Ellen, at man ville skære ned i antallet af afgange. Også for at vise, at kommunen ikke bare bruger løs, forklarer Flemming Christensen om, hvorfor han svarede, som han gjorde.

Udenfor 66-årige Flemming Christensen hjem i Marstal er der fra vejen kik til vandet, og man kan lige se toppen er færgen, fortæller vinderen af nytårsquizzen på Ærø 2020. Foto: Linea Andersen

Han troede ligeledes, at Ærø Golf Klub igen ville bede om penge. Men golfklubben har ikke fået penge i 2020, ligesom Flemming Christensen også var sikker på, at der ikke ville blive lukket et plejehjem.

- Gilleballehus er jo blevet besluttet skal lukke, så ja, den svarede jeg forkert på. Jeg tror, jeg sidste år tænkte, at uanset økonomien, så vil der være politisk ønske om, at man ikke ville lukke plejehjem. Man kan tit læse, at holdningerne i kommunalbestyrelsen altid ligger i den høje ende af skalaen af, hvad der skal tilgodeses, når det kommer til børn, ældre og syge. Derfor havde jeg ikke forventning om, at der ville blive lukket for et plejehjem, forklarer Flemming Christensen, der nu ikke blot kan kalde sig årets profet, men også kan nyde en købmandskurv.

Hvad der sker på Ærø det næste år - og næste år igen, skal Flemming Christensen nok holde sig opdateret på.

- Vi betragter jo Ærø på lige fod med vores hjem i Viby, så jeg skal nok sørge for at følge med og have fingeren på pulsen, lyder det fra profet-vinderen.

Så må vi se, om han genvinder titlen ved udgangen af 2021 eller om en ny bliver mester af nytårsquizzen, som skal udfyldes senest 16. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Årets Sportsnavn på Fyn 2020

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Annonce