Annonce
Erhverv

Fjernvarme Fyn præsenterer det største overskud i flere år

Fynsværket, som Fjernvarme Fyn ejer, stopper med brugen af kul senest 2025, måske før, hvis det kan lade sig gøre. Foto: Fjernvarme Fyn
2019 blev regnskabsmæssigt det bedste år siden 2015 for Fjernvarme Fyn, der ejes af Odense Kommune og Nordfyns Kommune. Overskuddet før skat blev på 156,6 millioner kroner. Ikke et ord i årsberetningen om eventuel fusion med Energi Fyn.

Det altoverskyggende spørgsmål omkring energiselskabet Fjernvarme Fyn, der ejes af Odense Kommune og Nordfyns Kommune (små tre procent), er, hvem der skal eje selskabet på længere sigt. Odense Kommune har sat en proces i gang omkring sammenlægning med Energi Fyn, der ejes af de cirka 100.000 andelshavere, men intet er afgjort.

Fjernvarme Fyn kommer slet ikke ind på de igangværende sonderinger i sin årsberetning, der netop er udgivet sammen med regnskabet for 2019. Det viser det bedste år siden 2015 for selskabet, der fik et overskud på 156,6 millioner kroner før skat. Den bagvedliggende omsætning var 1,4 milliarder kroner.

Det tilføjes dog også, at overskuddet også er løftet af en række engangsindtægter, specielt for 2019.

Annonce

Fjernvarme Fyn Holding A/S

Fjernvarme Fyn Holding A/S er moderselskabet og indbefatter i alt fire selskaber i koncernen: Fjernvarme Fyn Distribution A/S, Fjernvarme Fyn Produktion A/S, Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S og Fjernvarme Fyn Service A/S.

Fjernvarme Fyn Holding A/S ejes mestendels af Odense Kommune, mens Nordfyns Kommune har en andel på lidt under tre procent.

Direktion: Jan Strømvig.

Bestyrelse: Anker Boye (formand), Christoffer Lilleholt (næstformand), Frank Lundgren, Franz Jul Rohde, Jan Kauffmann, Jan Kirud, Lars Kristian Pedersen, Lars Mortensen, Jens Pilholm og Mogens Leif Christensen.

Regnskabstal i mio. kr. 2019 (2018)

Nettoomsætning 1.446 (1.430)

Overskud før skat 156,6 (69,3)

Egenkapital 2.139 (1.971)

650 nye kunder

Fjernvarme Fyn har i løbet af året fået cirka 650 nye kunder og forsyner nu omkring 66.500 kunder med fjernvarme og varmt vand, fordelt på flere end 100.000 boliger, industrivirksomheder og institutioner.

Virksomheden rundede 90 år i 2019, men har blikket rettet stift mod fremtiden, som vil kræve stor omstilling og økonomisk muskelkraft. Senest 2025 droppes brugen af kul på Fynsværket, som Fjernvarme Fyn ejer.

Store investeringer ligger forude, blandt andet i varmepumpeanlæg. I 2019 begyndte byggeriet af et sådant ved Ejby Mølle Renseanlæg i Odense, og på Tietgenbyens Varmecentral, som udnytter overskudsvarme fra Facebooks datacenter, er næste faste allerede planlagt.

Netop store investeringer og krav om omstilling har været nævnt som et argument for en sammenlægning med Energi Fyn. Men selv skriver Fjernvarme Fyn ikke et ord om det i årsberetningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce