Annonce
Langeland

Fiskere håber på bedre tider i Dageløkke: - Vi vil meget gerne have et godt samarbejde op at stå

Fra venstre: Erik Madsen, Rasmus Hansen og Ole Albertsen. De ser alle frem til et godt samarbejde med havnens nye forpagter og håber på bedre tider for Dageløkke Havn. Foto: Catrine Madelaire.
Lokale fiskere fra Dageløkke håber på en god dialog med den nye forpagter og på bedre tider for den slidte havn. Men først og fremmest håber de, at de kan begynde at sejle ind og ud af havnen uden at støde på bunden. – Det vil jo være meget smart, siger Ole Albertsen med et glimt i øjet.
Annonce

Dageløkke: En håndfuld fiskere er lørdag midt på dagen ved at ordne garn og dagen fangst på Dageløkke Havn.

Der er pighvar, skrubber, en enkelt rødspætte og lidt makreller.

Ole Albertsen, der skærer fiskene op, har boet og fisket i Dageløkke i 15 år. Og han er ærgerlig over udviklingen i havnen, som blandt andet har betydet, at han og de andre fiskere de seneste par måneder ikke har måtte bruge det røde pakhus på havnen til at opbevare deres ting i.

- Den anden forpagter bad os om at flytte, fordi han skulle bruge huset. Vi har altid haft vores ting der, men dem måtte vi flytte hjem. Men der har været så mange ting, siger Ole Albertsen, der ønsker at se fremad og håbe på bedre tider, nu hvor der er ansat en ny forpagter af havnen.

- Vi vil gerne være positive, men det er ikke lige lykkes. Der har været en dårlig dialog. Men vi vil meget gerne have et godt samarbejde op at stå. Jeg synes, det virker positivt med de nye. De har en anden indstilling.

Fiskerne er blandt andet utilfredse med, at de ikke har måtte opbevare deres fiskegrej i det røde pakhus på havnen. De har været i dialog med den nye forpagter og afventer nu svar på, om de må tage pakhuset i brug igen. Foto: Catrine Madelaire.
Annonce

Op ad bakke

Ole Albertsen renser dagens fangst, mens nogle af kollegaerne sidder ved siden af.

En af dem er Erik Madsen, der har boet i Dageløkke i 25 år. Han håber også på et bedre samarbejde fremover.

- Jeg håber da på, at den nye forpagter får et bedre samarbejde med de lokale, nævner han.

Ole Albertsen ser meget gerne, at havnen langsomt vil vende tilbage til sig selv igen, som han udtrykker det.

- Jeg håber på, at vi stille og roligt får havnen op at stå. At de griber det an fra en ende, så havnen kan blive sig selv igen, siger han og nævner, at en uddybning af havnen står højest på ønskelisten.

- Det vil sådan set være meget smart, hvis havnen bliver uddybet, så vi kan sejle ud. Det har været op ad bakke, og vi støder jo på bunden ind imellem. Det er jo ikke så smart, siger han med et glimt i øjet.

Fiskerne har været i dialog med den nye forpagter om at bruge det røde pakhus igen. De afventer i øjeblikket en melding på det.

Derudover er ønsket, at havnen bliver sat i stand, og at der bliver taget fat om sejlerstuen, som den tidligere forpagter gik i gang med, men ikke fik gjort færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce