Annoncørbetalt indhold

Fire spektakulære naturoplevelser i Australien

Mange ved, at Australien er et paradis, når man skal opleve varme, strand og surfing i solen. Hvad måske færre ved, er at det gigantiske land er fyldt med store oplevelser for natur- og friluftsinteresserede.

Minderne bliver stærkere, oplevelserne større og sindet friskere.

Med en aktiv ferie i et vidunderligt klima med storslåede naturoplevelser kan du opleve det bedste, Australien har at byde på – for voksne og unge mennesker.

Australienrejser, som er Danmarks førende eksperter på landet ”Down Under”, har sammen med Tourism Australia plukket fire aktiviteter ud for den, som vil bevæge sig i ferien, hvad enten det er at svinge fiskestangen eller fødderne langs en af verdens smukkeste stier.

1. The Great Ocean Walk: Vandreturen du aldrig glemmer

Har du hørt om The Great Ocean Road – en af verdens smukkeste kystveje? Den 300 kilometer lange strækning svinger sig gennem storslåede landskaber langs Victorias barske kyst – længst mod syd på Australiens fastland.

Men hvorfor ikke komme endnu tættere på naturen med Great Ocean Walk? En 104 kilometer lang vandrerute, som følger kysten fra den lille by Apollo Bay og helt ud til den specielle stenformation De tolv apostle. Du kan gå kortere eller længere strækninger af ruten – sådan at du kan tilpasse oplevelsen efter egne præferencer. Vandringen passer perfekt for de fleste, uanset om du er i topform eller ej.

Undervejs kan du blandt andet opleve dele af aboriginernes historie eller udforske gamle skibsvrag. Tag på en privat opdagelsesrejse og opdag afsidesliggende strande, høje klipper eller flodmundinger fulde af spændende dyreliv.

Der findes et stort udvalg af overnatningssteder undervejs – alt fra billige hytter og campingpladser til sparessorter af den mere luksuriøse slags. Også disse er til en overkommelig pris.

Annonce

2. Opdag ubeboede øer med privat sejlbåd

Er du mere interesseret i sejlads? Så skal du tage til øgruppen Whitsundays, eller Pinseøerne på dansk, som er et mekka for lige netop denne aktivitet. Øgruppen på 74 små og store øer, de fleste ubeboede, ligger faktisk på breddegrad med Rio de Janeiro og Tahiti, hvilket giver gode gennemsnitstemperaturer året rundt.

For hvad er vel bedre end lange, hvide sandstrande med jævnt høje varmegrader? Oplev og udforsk gammel regnskov, vandsport og små, idylliske feriebyer – og gå heller ikke glip af Whitehaven Beach – den kridhvide strand som stadig bliver kåret til en af verdens fineste.

Tag på et dags- eller flerdagescruise med sejlbåd. Her kan du vælge at tage det helt roligt og nyde tilværelsen på dækket eller deltage aktivt med hejsning af sejl og andre opgaver – i både af forskellig størrelse. Længden på turene bestemmer du selv. Alt fra en til seks dage, hvor du kan sole dig på dækket, bade, snorkle langs de mange koralrev på Whitsundays eller besøge uberørte øer med kridhvide strande. Mange vælger at nyde de smukke solnedgange med et glas vin eller en iskold drink. Det er din ferie, du bestemmer!

Et ekstra spændende alternativ, specielt for venner eller familier, er at leje sin egen sejlbåd med både skipper og kok om bord. I bestemmer selv ruten, og hvilke øer der skal udforskes.

Mulighederne for en sejlferie på Pinseøerne er mange. Men planlæg turen godt i forvejen, så du ikke går glip af noget. Flere af bådene har planlagte sejldage, og det er derfor nødvendigt at forhåndsbestille.

Har du lyst til at prøve, men er usikker på, hvilken slags båd eller løsning du skal vælge? Så kontakt Australienrejser for råd og vejledning.

Annonce

3. Oplev unikke fisketure tusindvis af år tilbage i tiden

Arnhemland regnes ikke kun for at være et af de allerbedste fiskesteder i hele Australien, det er også aboriginernes eget land – smækfyldt af kultur som er godt bevaret. Aboriginerne har levet i dette område i tusindvis af år – og deres kultur, mindesmærker og værdier præger området i højeste grad. Heldigvis!

Her kan du vælge og vrage mellem forskellige fiskedestinationer og ture. Alt tilrettelægges, for at du skal kunne få den bedste fiskeoplevelse, når du kommer på besøg, blandt andet er det muligt at bestille en personlig guide, som tager med på overnatningstur, lærer dig forskellige fisketeknikker, viser dig de bedste floder og laguner, foruden en medbragt kok, som tilbereder alle måltider.

At kun få turoperatører har tilladelse til at arrangere rejser her, gør stedet mere unikt. Måske er det også derfor, det er så godt at fiske her? Og så kun en times flyvetur fra Darwin.

For fiskemuligheder findes der nok af: Arnhemland består af en flere hundrede kilometer lang kystlinje, store flodsystemer, øer, strande og rev.

Du kan for eksempel tage på en tre til seks dages fisketur med Cobourg Peninsula Fishing Charters eller tage på en privat heldags helikopter-fiskeoplevelse.

Annonce

4. Se delfiner, skildpadder og hvaler fra kajakken

At betragte delfiner, skildpadder og hvaler til havs er store oplevelser i sig selv. Sådanne oplevelser bliver endnu større fra havkajakken. Netop det kan du gøre i Byron Bay.

Rejser du hertil, har du masser af muligheder for at opleve det østligste punkt på det australske fastland. Brug for eksempel en dag i havkajakken – med gode chancer for at se delfiner, skildpadder, hvaler og andet liv i havet. Kajakturen passer til både børn og voksne – erfaren og uerfaren.

Byron Bay er i øvrigt en elegant kystby med fantastiske strande, gode surfemuligheder, en alternativ og kunstnerisk befolkning og i det store og hele et afslappende feriested, hvor man kan tage det med ro. Byen har et bredt sortiment af overnatningssteder fra det helt enkle til det luksuriøse. Hvis man vil være aktiv, findes der også et stort udvalg af aktiviteter fra surfekursus og faldskærmsudspring til dykning og kajaktur for at se delfiner.

FAKTA: Sådan bestiller du rejsen til Australien

Danmarks største Australienspecialist, Australienrejser, skræddersyr rejsen efter dine ønsker. Tag kontakt på telefon 8620 4520 og mail på info@australienrejser.dk.

Det er en god idé at bestille rejsen så tidligt som muligt, gerne op til 11 måneder før afrejse. Så får man adgang til de billigste flybilletter og der er som regel plads på de aktiviteter, man ønsker at deltage i.

Læs også: 8 grunde til at vælge Australiareiser fremfor at bestille på internettet.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.