Annonce
Ærø

Fire priser uddeles mandag: Her er de mange indstillede til kommunens priser

Årets kommunale priser uddeles mandag. Fotoet er fra en tidligere prisuddeling på rådhuset. Arkivfoto: Anna Stærbo

Ærøskøbing: Årets kommunale prisuddeling foregår 2. december kl. 19 på rådhuset i Ærøskøbing, og mere end 35 borgere har indstillet en eller flere kandidater til de fire priser, der uddeles.

Det oplyser Ærø Kommune i en pressemeddelelse.

I år er der som noget nyt indstiftet en frivilligpris. Her har 14 borgere indstillet en kandidat.

Ærø Kommune ser frem til en festlig aften, hvor man kan hylde de mange ærøboer, som yder en særlig indsats indenfor kultur-, idræts-, handicap- og frivilligområdet og på den måde er med til at skabe liv og aktivitet på øen.

De indstillede til Kulturprisen: Ærø Kunsthal, Lene Johannesen, kunst og grafisk værksted, Lene Johannesen, Marstal, Jette Nielsen, Marstal, Lene Johannesen og Jette Nielsen, grafikværkstedet, Ommel og omegns beboerforening John Pedersen, Helene Jedzini, Karen Margrethe Farbricius, Jesper Balslev, Mille Madsen, Nisserne i Ærøskøbing, Bjarne Jes Hansen, Kulturladen, Jesper Harris Groth, Svend Aage Thomsen, Viggo Mortensen.

Idrætsprisen: Marstal Sejlklub, Roafdelingen, Anni Thomsen, Saunaforeningen, Øens fodboldhold: Marstal/Rises fynssseriehold, Jette Andersen, Ærøskøbing, Jette Andersen, Susanne og Lars Jepsen, Marstal Sejlklub.

Handicapprisen: Rise Bryggeri, Superbrugsen i Marstal, De frivillige hjælpere ved handicapridningen.

Frivilligprisen: Spisegruppen i Rise, Bente Hornum, Marstal, Maria Mathilde, Gratisbutikken i Græsvænge, Lise Brogaard, Frivillig MÆC m.m., Marietta Larsen, Annemarie Kristensen, Annemarie Kristensen, Mille Madsen, Husorkestret, Lars Kristiansen, Annelise Winberg, Kirsten Clausen, Anne Røndal Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Eriksen-skifte giver penge til OB og Middelfart

Læserbrev

Debat: Tak for kaffe og fredspibe

Læserbrev: "Når jeg beskriver, at jeg i et spil bowling bliver væltet som en af keglerne, så er dette kun et billede på, at der kom et friskt pust udefra og absolut intet andet. Jeg kan kun beklage, hvis nogen har misforstået mit budskab, der er intet personligt i det, og det er ikke bare noget, jeg siger, for sådan er jeg ikke." Dette står i dag, fredag, i Per K. Kristensens læserbrev. Jeg vidste godt, at det var det, Per mente. Men jeg valgte med vilje at misforstå den, med det formål at vise, at vil man misforstå, så misforstår man. Derfor er det så vigtigt, at man bruger den korrekte retorik, når man vil ud med et budskab. Jeg tænkte i går aftes, torsdag, at jeg i dag, fredag, ville gribe knoglen og ringe til Per. For at lade ham vide, at jeg selvfølgelig godt var klar over, at han ikke mente min fysik, når han skrev bowlingkugle. I morges, idet jeg læste Pers læserbrev, tikkede en sms ind, om at Per gerne ville tale med mig. Jeg ringede til Per. Tror faktisk, at en af de første ting, jeg sagde var: "Se du kan jo godt". Med henvisning til dagens læserbrev. Per og jeg aftalte at mødes over en kop kaffe. Den har vi drukket i eftermiddag. Vi fik en rigtig god dialog, om hvor vigtigt det er at passe på brugen af jargon og ironi, for vi læser ikke alle ens. For Per var det vigtigt, at understrege over for mig, at han på ingen måde havde tiltænkt at bowlingkuglen skulle henvises til min fysik. Men at jeg var kommet ind fra sidelinjen og lagt dem ned. Jeg kender Per og ved, at han aldrig ville nedlade sig selv på dette niveau. Per og jeg talte om, at vi på en måde havde taget Peter Fröhlich råd til os. Vi tog dog ikke en kop kaffe med en politiker. Men med hinanden. Til kaffen serverede jeg en fredspibe (lakridspibe). Inden vi skiltes, med humøret i top, måtte jeg lige pointere over for Per, at jeg altså havde flere huller end en bowlingkugle. Per og jeg kunne have valgt at lade vores debat køre i avisen, men vi gik begge til hovedet i stedet for røven. Det respekterer jeg Per rigtig meget for. Han kunne have fortsat bag sin skærm, men han rækkede hånden ud til en dialog. Det var der andre som kunne lære af. Så hvad har jeg så lært af alt dette? Jo, en kop kaffe og lakridspibe kan faktisk skabe dialog og forståelse.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce