Annonce
Ærø

Fire priser uddeles mandag: Her er de mange indstillede til kommunens priser

Årets kommunale priser uddeles mandag. Fotoet er fra en tidligere prisuddeling på rådhuset. Arkivfoto: Anna Stærbo

Ærøskøbing: Årets kommunale prisuddeling foregår 2. december kl. 19 på rådhuset i Ærøskøbing, og mere end 35 borgere har indstillet en eller flere kandidater til de fire priser, der uddeles.

Det oplyser Ærø Kommune i en pressemeddelelse.

I år er der som noget nyt indstiftet en frivilligpris. Her har 14 borgere indstillet en kandidat.

Ærø Kommune ser frem til en festlig aften, hvor man kan hylde de mange ærøboer, som yder en særlig indsats indenfor kultur-, idræts-, handicap- og frivilligområdet og på den måde er med til at skabe liv og aktivitet på øen.

De indstillede til Kulturprisen: Ærø Kunsthal, Lene Johannesen, kunst og grafisk værksted, Lene Johannesen, Marstal, Jette Nielsen, Marstal, Lene Johannesen og Jette Nielsen, grafikværkstedet, Ommel og omegns beboerforening John Pedersen, Helene Jedzini, Karen Margrethe Farbricius, Jesper Balslev, Mille Madsen, Nisserne i Ærøskøbing, Bjarne Jes Hansen, Kulturladen, Jesper Harris Groth, Svend Aage Thomsen, Viggo Mortensen.

Idrætsprisen: Marstal Sejlklub, Roafdelingen, Anni Thomsen, Saunaforeningen, Øens fodboldhold: Marstal/Rises fynssseriehold, Jette Andersen, Ærøskøbing, Jette Andersen, Susanne og Lars Jepsen, Marstal Sejlklub.

Handicapprisen: Rise Bryggeri, Superbrugsen i Marstal, De frivillige hjælpere ved handicapridningen.

Frivilligprisen: Spisegruppen i Rise, Bente Hornum, Marstal, Maria Mathilde, Gratisbutikken i Græsvænge, Lise Brogaard, Frivillig MÆC m.m., Marietta Larsen, Annemarie Kristensen, Annemarie Kristensen, Mille Madsen, Husorkestret, Lars Kristiansen, Annelise Winberg, Kirsten Clausen, Anne Røndal Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Morten Aagaard glæder sig til første jul i chokoladebutikken i Odense: Han tager konstant temperaturen på sine brune dogmer

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Faaborg-Midtfyn

En afreven fingerspids, leg med pukkelhvaler og gudesmuk natur: Lisbeths jordomsejling endte i Dyreborg

Annonce