Annonce
Svendborg

Fire hjul for alle aldre: Skateboardkonkurrence for små og store i Prøveparken

Jalet Open blev afholdt for første gang sidste år i forbindelse med Spult Festival. Nu gentages succesen dog uden en festival i ryggen. Foto: Emil Wickström.
For andet år i træk afholdes Jalet Open, der er en skateboardkonkurrence for de små, de store og de helt øvede.
Annonce

Svendborg: Skateboard, workshops, tricks og show.

Der er lidt af hvert på plakaten, når Svendborg bliver vært for skateboardkonkurrencen Jalet Open 2.0 fra den 21. august.

Arrangementet, der løber over to dage og blander street art, skateboards, volleyball og fester, er arrangeret af skater Victor Jonas Møller, der er gået i samarbejde med Svendborg Street Art Forening og festivalen Spult, som ellers er aflyst i år.

- Jeg har været med i projektet Katapult, som Spult har lavet, hvor de hjælper unge ildsjæle med at komme ud med deres ideer. Vi har arbejdet på det i tre måneder, hvor de giver sparring og værktøjer, og det har været en superfed hjælp.

Victor Jonas Møller sidder i bestyrelsen for Svendborg Skateforening, men det er faktisk ham som privatperson, der står bag eventet.

- Det handler om at samle så mange mennesker så vidt muligt, om de skater eller ej, til at fejre den her subkultur og det, den bringer med sig. Det bliver lidt et show i sig selv.

- Jeg håber, det kan være med til at sparke sommeren mere i gang, og klemme det sidste ud af det, der er tilbage, og så håber jeg, at det kan samle så mange forskellige mennesker som muligt, hvor man lægger sine forskelligheder fra sig og mødes om noget så simpelt som et skateboard.

Annonce

Alle er velkomne

Det er ikke første gang Jalet Open bliver afholdt. Til sidste års Spult Festival debuterede Jalet Open med over 50 deltagere og op mod 500 tilskuere, og selvom oplevelsen nok bliver en lidt anden uden Spult, håber Victor Jonas Møller at kunne tiltrække både små og store og de virkelig øvede.


Der er skateboards, hjelme og topklasse instruktører klar, så man kommer ikke galt afsted, man skal bare prøve.

- Victor Jonas Møller


- Sidste år var det én stor konkurrence, hvor alle aldre dystede mod hinanden, men i år er vi delt mere op, og der bliver forskellige events for forskellige aldersgrupper. Så jeg håber, at der kommer skatere, der ikke bare er på min alder, men også de helt små, der aldrig har prøvet at skate før, nogle, der har lidt år på bagen og de helt øvede, så der er noget for alle.

For de helt små under 10 år er der skateskole med tricks, og man kan male skateboards, og for de ældre kører "Det store danske dødsløb", som er et forhindringsløb på tid, mens konkurrencen for de helt øvede bliver en form for show.

- Og selvom workshops primært er for "kids", så kan man også være med, selvom man er ældre. Min mor har engang deltaget i det, fordi hun bare gerne ville prøve det. Der er skateboards, hjelme og topklasseinstruktører klar, så man kommer ikke galt afsted, man skal bare prøve.

Arrangementet er gratis, der er mad og drikke til deltagere og præmier i konkurrencerne. Jalet Open 2.0 bliver afholdt i Prøveparken, og det er også der, navnet kommer fra, fortæller Victor Jonas Møller.

- Førhen, da parken blev grundlagt for år tilbage, var det bare en plet asfalt, hvor vi kunne skate, så vi kaldte det "arealet". Så var der jo lidt slang, og man forkorter, og så blev det bare til "Jalet", og Jalet Open er, fordi vi åbner op for arealet, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Svendborg

Bil brød i brand på motorvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Svendborg For abonnenter

Ukuelige borgere demonstrerede i Vejstrup: - Lad nu være med at sætte alt muligt lort op i flæng hist og her

Annonce