Annonce
Ærø

Fint besøg: Transportminister holder tale til ny færges dåb i Marstal

Ærøs nye færge skal fejres lørdag den 30. november. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Både borgmester og minister er blandt talerne ved Ærøexpressens dåb i Marstal lørdag den 30. november.

Marstal: Der er fint besøg fra den politiske top, når Ærøexpressens nye færge skal døbes lørdag den 30. november. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har nemlig meldt sin ankomst og er en af de i alt syv personer, der skal holde tale ved festlighederne på Marstal Havn. Det fremgår af et program, som rederiet har sendt til avisen.

Ifølge programmet begynder festlighederne klokken 12 med, at festteltet åbner og skonnerten Meta anløber med gæster fra Langeland. Klokken 13 byder formand for rederiets bestyrelse Christian Holm velkommen, og derefter vil gudmor Inge Halmø døbe den nye færge.

Herefter er der taler fra de øvrige inviterede spidser, som udover transportministeren er borgmester på Ærø Ole Wej Petersen (S), repræsentant for ”Færgegruppen” Knud Bøttiger, turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken og endelig Carl Erik Kristensen, direktør for Hvide Sande Skibsværft.

Festlighederne afsluttes med et festfyrværkeri af fyrværker Jon Møller klokken 17, hvorefter der inviteres til fest i teltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Debat: Skyd ikke på politiet

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Annonce