Annonce
Ærø

Fint besøg: Transportminister holder tale til ny færges dåb i Marstal

Ærøs nye færge skal fejres lørdag den 30. november. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Både borgmester og minister er blandt talerne ved Ærøexpressens dåb i Marstal lørdag den 30. november.

Marstal: Der er fint besøg fra den politiske top, når Ærøexpressens nye færge skal døbes lørdag den 30. november. Transportminister Benny Engelbrecht (S) har nemlig meldt sin ankomst og er en af de i alt syv personer, der skal holde tale ved festlighederne på Marstal Havn. Det fremgår af et program, som rederiet har sendt til avisen.

Ifølge programmet begynder festlighederne klokken 12 med, at festteltet åbner og skonnerten Meta anløber med gæster fra Langeland. Klokken 13 byder formand for rederiets bestyrelse Christian Holm velkommen, og derefter vil gudmor Inge Halmø døbe den nye færge.

Herefter er der taler fra de øvrige inviterede spidser, som udover transportministeren er borgmester på Ærø Ole Wej Petersen (S), repræsentant for ”Færgegruppen” Knud Bøttiger, turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken og endelig Carl Erik Kristensen, direktør for Hvide Sande Skibsværft.

Festlighederne afsluttes med et festfyrværkeri af fyrværker Jon Møller klokken 17, hvorefter der inviteres til fest i teltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Er den demokratiske proces sat ud af spil på Ærø?

Læserbrev: "Statsministeren har på Folketingets vegne sendt et forslag til EU om, at kun el-biler må køre frit i byer med over en million indbyggere. Forslaget er ikke vedtaget i Folketinget, der blot er orienteret gennem pressen". Mon ikke en statsminister, der på denne måde sætter den demokratiske proces ud af spil, ville få et mistillidsvotum? Et tænkt eksempel ja. Men det er netop det, Ærøs borgmester har gjort. Fremsat et forslag til Folketinget på Ærøs vegne om at fuldt landevejstilskud skal knyttes til emissionsfrie færger, uden overhovedet at have drøftet forslaget med nogen i kommunalbestyrelsen. Dermed sætter borgmesteren den demokratiske proces ud af spil. Samtidig snigløber han det tætte samarbejde, der gennem en musketer-ed gælder blandt de danske øer i forholdet til ønsket om at indføre landevejsprincippet året rundt. Det samarbejde er nu truet. Borgmesteren går enegang. Ærø har nemlig allerede en el-færge. Forslaget vil ses som en selvpromoverende enegang fra Ærøs side på bekostning af andre øers interesser. ÆrøPlus bakker fuldt og helt op om Danmarks målsætning om et grønnere og renere miljø, men tager afstand fra borgmesterens udemokratiske proces og undskylder overfor de andre øer, at vores borgmester har svigtet det årelange samarbejde. Naturligvis er Folketinget positiv overfor et sådant forslag. Ingen politiker vil være imod grøn omstilling. Men i denne sag vil forslaget blive brugt til at udskyde fuld trafikal ligestilling i årevis, indtil alle danske øer er parate. Endnu et skud i egen fod af Ærøs borgmester. Denne gang med konsekvenser ikke blot for os lokalt, men også for vores nærmeste ø-samarbejdspartnere.

Annonce