Annonce
Svendborg

Finn Olsen siger stop: Færdig i politik

Finn Olsen har valgt at sige endeligt farvel til livet som politiker. Han vil i stedet vie sin tid til sit politiske radioprogram. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Tidligere byrådsmedlem og spidskandidat for Svendborg Lokalliste, Finn Olsen, stopper i politik. Det har han meddelt sit parti. Bestyrelsen kan på nuværende ikke sige noget om lokallistens videre eksistens.

Svendborg: Han har siddet i byrådet i Svendborg ad flere omgange, men ved seneste kommunalvalg i 2017 lykkedes det ham ikke at sikre sig en plads.

Nu trækker Finn Olsen sig så helt ud af politik. Han har meddelt sit parti, Svendborg Lokalliste, at han ikke ønsker stille op til næste generalforsamling, hvilket stiller partiet uden en spidskandidat.

Det er en blanding af at have været i gamet længe nok og uvisheden om lokallisternes position i det politiske landskab, der har fået Finn Olsen til at træffe beslutningen.

- Det er en vurdering af min egen karriere i politik gennem 15 år, og jeg er kommet frem til, at der skal nogle andre på banen, siger han.

- Jeg har været i det i så mange år, og det har været en fantastisk oplevelse, men nu tror jeg, tiden er inde til at sadle om. Der skal ske noget andet i fremtiden. Jeg tvivler også lidt på, om der er brug for lokallisterne fremover, hvilket landstendenserne også viser. Har jeg den tvivl, skal jeg ikke være på banen længere, siger det tidligere byrådsmedlem, som torsdag aften gav bestyrelsen i Svendborg Lokalliste besked om sin tilbagetrækning.

Finn Olsen

Finn Olsen er 67 år og forhenværende kommunalbestyrelsesmedlem i Egebjerg og Svendborg Kommuner.

Det var i 2001, han blev valgt ind for første gang. Dengang som medlem af Radikale Venstre, hvor han sikrede sig en plads i kommunalbestyrelsen i Egebjerg Kommune i 2001 og frem til 2005.

Efter kommunesammenlægningen i 2005 blev han genvalgt og fik dermed plads i Svendborgs byråd fra 2005 til 2009.

I foråret 2009 forlod Finn Olsen Radikale Venstre og blev løsgænger i byrådet. Det skete efter, at han var blevet vraget som partiets spidskandidat til fordel for Peter Frisk.

Ved valget i 2009 stod hans navn i stedet ud for Sydfyns Borgerliste, men med 75 personlige stemmer blev han ikke valgt ind.

Det gjorde han dog i 2013 - denne gang som spidskandidat for borgerlisten, der nu havde taget navneændring til Svendborg Lokalliste, hvor han fik 598 personlige stemmer.

Fire år senere i 2017 blev det dog endnu engang til et farvel til byrådspolitik til Finn Olsen, der med 216 personlige stemmer ikke fik nok til at komme ind.

Ikke andet parti

Finn Olsen var medlem af Radikale Venstre, da han i 2001 blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i det daværende Egebjerg Kommune.

I 2009 forlod han partiet, og efter en kort periode som løsgænger var han med til at stifte Sydfyns Borgerliste, der senere skiftede navn til det nuværende Svendborg Lokalliste.

Valget i 2017 blev ikke som håbet for lokallisten, og det har været medvirkende til det aktuelle stop, forklarer Finn Olsen.

- Jeg synes jo, at vi havde noget nær den bedste valgkamp, vi har haft, på alle niveauer. Men det blev et præsidentvalg mellem rød og blå blok, og hvis der er noget, jeg ikke står for, så er det blokpolitik. Det gjorde det svært for os, og jeg har fra den dag haft overvejelser om, hvorvidt lokallistens berettigelse i Svendborg er der, siger han.

Den tidligere politiker afviser, at man i fremtiden får ham at se under et andet partis faner, og forklarer, at han altså ikke har i sinde at dukke op på stemmesedlen, når der er valg om tre år.

- De overvejelser har jeg slet ikke haft, fastslår han.

- Jeg vil jo altid være politisk aktiv på den måde, at jeg bliver ved med at med i debatten. Men det her er et definitivt farvel til lokallisten, som har nogle gode visioner, men måske ikke har været så synlig det sidste års tid, lyder det fra Finn Olsen.

Annonce

Har det ikke godt

Svendborg Lokallistes videre eksistens var til diskussion på seneste generalforsamling i marts, hvor medlemmerne dog blev enige om ikke at smide håndklædet i ringen.

Finn Olsens farvel sætter umiddelbart lokallisten i en ny, vanskelig situation. Formand, Bente Lundemann Hansen, er imidlertid på nuværende tidspunkt ikke klar til at sætte ord på, hvad det kan få af konsekvenser.

- Vi ved ikke, hvor det stiller os endnu. Det er jo lige så nyt for os, som det er for dig, at der er truffet sådan en beslutning. Så vi skal have et bestyrelsesmøde først og derefter en snak med medlemmerne, inden vi kan sige noget, lyder det fra formanden, som indrømmer, at hun ikke er helt glad ved Olsens beslutning.

- Det har jeg det selvfølgelig ikke så godt med, men jeg forstår det udmærket, for man skal jo stoppe på et eller andet tidspunkt. Og som han selv skriver til os, skal det ske med rettidig omhu. Men jeg skal lige have lov til at sunde mig, siger hun.

Annonce

Neutral rolle

Helt og aldeles færdig med politik er Finn Olsen ikke, og han har siden det mislykkede valg i 2017 fået et radioprogram på Radio Diablo.

Her taler han politik med nuværende og tidligere byrådspolitikere og med folk fra embedsværket.

Han nyder at være på en anden side af bordet.

- Det gør jo, at jeg stadig er velorienteret i politik og skal sætte mig ind i ting og sager. Det har jeg det godt med og er faktisk rigtig glad for det, fortæller han.

- Det passer mig også rigtig fint at have en neutral rolle, hvor min opgave er at være vært og ikke være med i den magtkamp, som hele tiden foregår i politik.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Erhverv For abonnenter

Pæn succes med søndagsåbne butikker i Svendborg: Det lugter af en gentagelse næste sommer

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Ny vej fra Svendborg til Faaborg vil spare masser af CO2

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce