Annonce
Ærø

Fin hæder til ærøbo: Lars Anker Møller får Greenland Tourism Award-prisen

Lars Anker Møller bor i Ærøskøbing med sin familie. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Ærø/Grønland: Lars Anker Møller, der flyttede til Ærø for cirka to år siden, har fået endnu en hæderspris for sit arbejde i Grønland.

Lars Anker Møller har fået Greenland Tourism Adward-prisen 2019 for sit arbejde i firmaet Arctic Dream, som han ejer. Firmaet er specialiseret indenfor hundeslæderejser, jagt, sejlads, fiskeri og klatring i Østgrønland.

Lars Anker Møller udtaler til den grønlandske avis Sermitsiaq, at prisen ikke kun er til ham, men til hele virksomheden.

- Uden dem var der ikke noget Arctic Dream, siger han til mediet.

I udvælgelsespanelet sad repræsentanter fra Visit Greenland, Air Greenland og Greenland Business.

Lars Anker Møller er tidligere blevet hædret for sit arbejde i Grønland. I 2016 blev han kåret som årets iværksætter i Grønland.

På Ærø er Lars Anker Møller i gang med at etablere et bådudlejningsfirma med makkeren Lars Albrektsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Venstre har også tidligere angrebet kommunalt ansatte

Læserbrev: Hr. formand for Venstre på Ærø Lennart Mogensen Tak for din belæring og opmærksomhed til mit indlæg om embedsmandssvigt over for kommunalbestyrelsen onsdag den 15. Januar i år. Jeg håber, du fik fat i pointen og også opfattede, at jeg ikke gik efter manden men efter bolden, da jeg redegjorde for et hændelsesforløb, som vi flere gange har været udsat for, når der skal fremkomme indstillinger, beregninger og oplæg fra færgerederiet. De kommer altid i sidste øjeblik, og er ikke et produkt af det kodeks, vi vedtog på vores seminar den 22. jan. 2018: Punkt B. 1: "God sagsfremstilling" "Hvorved forstås: Gedigne objektive sagsfremstillinger, der klæder politikerne godt på ved at anvise muligheder og alternativer og beskrive konsekvenser." "Høj faglighed formidlet i et fremkommelig og let forståeligt sprog.” Punkt B. 2: "Kommunikation og information" "Hvorved forstås et højt og rettidigt informationsniveau, om både ”need to" og "nice to" know." "Tilgængelighed og åbenhed i forhold til den enkelte politiker, udvalgene og den samlede kommunalbestyrelse." "Loyalitet i formidlingen til og fra det politiske system." Min tiltaleform er tidligere benyttet uden at nogen fandt anledning til en gennemgribende storvask fra Venstres side. Jeg citerer Fyns Amts Avis fra 3. juni 2009: "Jeg har aldrig tidligere i min lange havnekarriere været ude for, at en kommunalbestyrelse på et åbent, offentligt møde har behandlet personalesager, der ikke var på dagsordenen, og hvor de berørte ansatte ikke har haft lejlighed til at kommentere sagen og til at forklare sig, siger en fortørnet Torben Frederiksen." Og hvem kom med de angreb? Kommunalbestyrelsesmedlem Jens Groth-Lauritsen (V). Sagde Venstre nogen sinde undskyld eller ændrede ved aftalte kodeks i kommunalbestyrelsen af den grund? Hvis du mener, at det er den form, jeg har benyttet, er jeg helt rolig, for den er jo godkendt af Venstre.

Annonce