Annonce
Langeland

Filmoptagelser med Trine Dyrholm: Bliv statist i Bagenkop

Til filmatiseringen af Erling Jepsens "Erna i krig" søges statister i Bagenkop. Filmen har skuespiller Trine Dyrholm på rollelisten. Foto: arkiv
Optagelser til filmen "Erna I Krig" med Trine Dyrholm på rollelisten skal foregå i Bagenkop, derfor søger filmholdet statister

BAGENKOP: Går du med en skuespiller i maven, så er det måske dig, et filmhold søger som statist til filmoptagelser i Bagenkop.

Til filmen "Erna I Krig", der har Trine Dyrholm på rollelisten, søger holdet bag nemlig en række lokale til at fylde statistrollerne ud.

Filmen foregår i 1918 og handler om Erna (Trine Dyrholm), der er en kvinde, som er forud for sin tid. Hun går gennem ild, vand og første verdenskrig for at beskytte sin søn Kalle (Sylvester Byder), skriver Nimbus Film.

Hvem skal du så være? Jo, faktisk søger filmholdet en del personer, både i antal og karaktertræk.

Blandt andet skal der bruges to kvinder over 30, to piger i alderen fem til 10 år og én dreng på samme alder. Filmholdet leder også efter to mænd i alderen 16 til 21 år. Her skal håret være kort, og du må ikke have skæg. Selvom et overskæg kan gå an. Høj og slank af bygning er en fordel.

En mand i slutningen af 20'erne skal passe på samme beskrivelse. Endelig søges en mand i alderen 35-45 år, som gerne må have en autoritær udstråling.

Optagedagene foregår 14. og 15. oktober i tidsrummet 7.30–19.00. Interesserede kan maile maria@nimbusfilm.dk eller ringe på 36 34 09 10 og spørge efter Maria eller Emilia.

Som tak kvitterer filmholdet med to billetter til filmen pr. person.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Leder

Fyns Amts Avis mener: God langelandsk reaktion på ministeropråb

Den digitale infrastruktur har nogle steder på Langeland mindet lidt om en dårligt holdt grusvej, men nu kan bedre tider være på vej. Der er i hvert fald grund til at rose langelænderne for at gå helhjertet til værks i forsøget på at få del i bredbåndspuljen denne gang. En håndfuld projekter er med i ansøgerfeltet, og så kan vi kun krydse fingre for, at så mange langelandske projekter som muligt finder nåde for de kritiske blikke i Energistyrelsen, når de sidste 98 millioner kroner i bredbåndspuljen fordeles i december. Der er ingen tvivl om, at pengene vil kunne gøre en stor forskel på øen. Formuleringen bedre sent end aldrig passer meget godt til de langelandske ansøgninger. Tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har gæstet Langeland, mens han stadig var minister, og dengang opfordrede han langelænderne til at gå langt mere offensivt til værks i kampen om få forbedret bredbåndsforbindelsen på øen. Dengang var det nemlig småt med ansøgninger til puljen, der nåede frem til Energistyrelsen. Kritikken lød blandt andet på, at hele ansøgningsprocessen var snørklet og kompliceret. Responsen var da også positiv. Der blev udvekslet informationer og råd til, hvilken vej langelænderne skulle gå for at slippe gennem nåleøjet, og nu kan vi se resultatet af det. Langt flere ansøgninger til bredbåndspuljen er nu på vej. Puljen bidrager til, at de lidt tyndt befolkede områder sakker mindre agterud på den digitale front. Og det betyder jo ikke kun, at Netflix kører bedre, at vi kan læse og sende emails og ungerne kan spille online. Det sker såmænd også, men næsten endnu vigtigere er det, at erhvervslivet vil blive styrket, hvis det lykkes at hale nogle bredbåndsmillioner til Langeland. Det er afgørende for udviklingen af et hvilket som helst område, og derfor naturligvis også Langeland. Det er svært at lokke virksomheder til digitale ørkener, og endnu sværere at drive dem der. Så galt er det naturligvis ikke alle steder på Langeland, men der er god plads til forbedringer på dele af øen. Derfor er det også ærgerligt, at den nye regering ikke agter at videreføre puljen. Det er en klar svækkelse af indsatsen for at bringe Danmark i balance. Det er selvfølgelig heller ikke regeringens motto, men den må have en klar interesse i, at hele landet bidrager til fremdriften. Håbet må på den baggrund også være, at når regeringen nu som lovet evaluerer udkommet af bredbåndspuljen, så bliver konklusionen, at det er en god idé at sparke nogle millioner ud til de områder, der trænger til en opgradering af den digitale infrastruktur.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce