Annonce
Fødselsdag

Filmmanden voksede op i den lokale biograf. Nu fylder Michael Obel 60

Direktør og filmproducent Michael Obel fylder 60 år fredag den 5 juni 2020. (Arkivfoto) Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Annonce

Det lå måske nok i kortene, at Michael Obel skulle have et liv inden for filmens verden. Med en far, der ejede en lokal biograf i Thisted, tilbragte han mange timer i biografmørket som barn.

Siden blev han producent på en række succesrige danske film og selv biografejer.

Fredag den 5. juni fylder direktør og filmproducent Michael Obel 60 år.

Han voksede op i en lejlighed, der havde direkte indgang til biografens operatørrum, har han tidligere beskrevet i et interview med dagbladet Børsen.

Filmens magiske verden fangede ham, og han startede sin karriere efter gymnasiet som assistent på Nordisk Film.

Her arbejdede han sig op. I slutningen af 1980'erne fik han sin debut som producent, da han valgte at satse sine sparepenge på to dengang forholdsvist ukendte jyske komikere, Finn Nørbygaard og Jakob Haugaard.

Han syntes, de var sjove, og det var der heldigvis også andre, der syntes. Det blev siden til mange film som producent i hans egne selskaber, Obel Film og Thura Film.

Både anmelderroste film som "Nattevagten", der også blev genindspillet i Hollywood, "En sang for Martin" og "Vikaren". Men også måske mindre roste, men til gengæld billetsælgende film som de nye udgaver af "Min Søsters Børn".

Han har også produceret flere populære tv-serier som "Charlot og Charlotte" og "Juletestamentet".

I alt har Michael Obel produceret mere end 35 film og tv-serier. De senere år har han dog holdt pause som producent og i stedet brugt sine kræfter som ejer af biografer i Slagelse, Hjørring, Helsingør, Hellerup og Ringsted.

MovieHouse-biografen i Hellerup er en af de nyeste skud på stammen og er en meget omtalt luksusbiograf med bløde luksussæder og nøje udvalgt interiør.

Michael Obel bor med sin kone, Tatjana Obel, selv i Hellerup. Sammen har de tre børn.

Karrieren inden for filmens verden har også givet Michael Obel flere tillidshverv, blandt andet som medlem af den tidligere regerings "Vækstteam for kreative erhverv". /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Overfyldte færger minder om Sunny Beach

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce