Annonce
Erhverv

Festmåned: Næsten en halv million fisk på vej ud i de fynske åer

Tankbiler kører rundt til de fynske vandløb i disse uger, og lader titusinder af småfisk strømme ud i friheden. PR-foto: Havørred Fyn
Over hele Fyn strømmer små fisk i denne tid ud i vandløbene. Tæt på en halv million babyørreder skal være med til at lokke turister hertil.

Fyn: Mens frivillige skræmmer skarven væk, bliver der hver dag i denne tid sat titusinder af små havørreder ud i de fynske vandløb.

Ynglen, der hedder smolt, er i de seneste halvandet år blev opdrættet på FGU Odense, der tidligere hed Elsesminde. Nu kan fiskene klare sig selv og finde partnere i vandløbene, som mange steder er blevet forbedret med grus og sten.


Annonce

Havørred Fyn er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi på Fyn formår at tænke på tværs, se ud over umiddelbare egeninteresser og dermed sikre noget, der i sidste ende er til gavn for hele øen.

Kenneth Muhs, formand, Erhvervshus Fyn


- Det er en eksamen og en festtid for os hos Fyns Laksefisk. Det hele går op i en højere enhed, når fiskene bliver sat ud. Og det er kulminationen på at passe, pleje og ikke mindst opdrætte havørredyngel i halvandet år, når man ser dem svømme afsted ude i den frie natur, siger fiskemester ved FGU Odense, Linda Bollerup Høgh, ifølge en pressemeddelelse.

Hun håndterer udsætningerne af 450.000 fisk på Fyn og øerne frem til 14. april.

Trækker turister til

Den store håndsrækning til fiskene er et vigtigt led i Havørred Fyn-projektet, der er et af de ældste samarbejder mellem de 10 fynske kommuner. Lige siden 1990 har man hentet rogn hos fisk i åerne, og opdrættet nye fisk, der er sat ud i de vandløb, hvor der er færre fisk.

Samtidig har man i projektet forbedret vandløbene, så ørrederne har bedre forhold især ved gydning.

De små fisk er halvandet år gamle og har levet den første del af livet hos Fyns Laksefisk på FGU Odense. PR-foto: Havørred Fyn


Der er ikke mange af den slags kommunesamarbejder i Danmark, som holder i så lang tid.

- Vi er meget stolte af samarbejdet i Havørred Fyn, som jo er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi på Fyn formår at tænke på tværs, se ud over umiddelbare egeninteresser og dermed sikre noget, der i sidste ende er til gavn for hele øen, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs, der også er formand for Erhvervshus Fyn ifølge pressemeddelelsen.

Et af hovedformålene med aktiviteten er at trække turister til.

- Lystfiskergæsterne indfinder sig ofte uden for den typiske højsæson, fordi havørredfiskeriet topper i foråret og efteråret. Netop en udvidelse af turistsæsonen har vi stort fokus på, og Havørred Fyn-projektet spiller en vigtig rolle her, siger direktør for turistsamarbejdet Destination, Fyn Rasmus Hessum ifølge pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce