Annonce
Svendborg

Festivalarrangører overrasket med pris: Se videoen, hvor holdet bag 5700 Summer bliver taget med bukserne nede

Anja Mia Haas, Henrik Dalegaard, Lars Aagaard, Jasper Gramkow Mortensen, Claus Bjerregaard og Henrik Salomon fra foreningen Små Armbevægelser vinder prisen for bedste kulturelle samarbejde i Svendborg Kommune. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Tirsdag blev Foreningen Små Armbevægelser overrasket med en pris for årets bedste tværgående samarbejde. Avisen, borgmesteren, kulturministeren såvel som Poul Krebs var med til at hylde festivalarrangørerne.
Annonce

Svendborg: Alt var timet og tilrettelagt, da Fyns Amts Avis og Svendborg Kommune sammen havde sat sig for at overraske holdet bag festivalen 5700 Summer med en pris for årets bedste tværgående samarbejde. Og overrasket må man sige, at de blev. Ligesom der også blev fældet et par glædeståre.

Bestyrelsen fra Foreningen Små Armbevægelser, som står bag festivalen, var tirsdag formiddag mødt op på avisen under påskud om et nyt samarbejde mellem foreningen, kommunen og Fyns Amts Avis.


2020 har ikke været et nemt år at lave tværgående samarbejder i. Men én begivenhed har mod alle odds lyst op og begejstret i sådan en grad, at alle juryer enstemmigt har udpeget en vinder.

Rikke Bekker


Derfor var Svendborgs borgmester Bo Hansen allerede til stede i lokalet, da kulturudvalgsformand Lars Erik Hornemann sammen med en delegation fra Svendborg Kommune bankede på for at overraske festivalarrangørerne med prisen. Så fik bestyrelsen ellers roser i bogstavelig og overført betydning fra avisens chefredaktør Rikke Bekker, borgmesteren og gennem videohilsner fra både Poul Krebs og kulturminister Joy Mogensen (S).

Og det var ikke et mundbind men derimod de mange pæne ord, der fik brillerne til at dugge på bestyrelsesmedlem og talsmand Jasper Gramkow Mortensen, der modtog prisen sammen med Lars Skovmand Aagaard, Claus Bjerregaard, Henrik Salomon, Anja Mia Haas og Henrik Dalegaard.

- Det er sjældent, jeg bliver rørt. Men det er også sjældent, jeg bliver taget i røven, udbrød Jasper Gramkow Mortensen efter de mange taler til stor morskab for alle i rummet.

- Helt ærligt var der ingen af os, der havde gennemskuet den her. Men tusind tak for det, nævnte han i sin improviserede takketale.

Annonce

En mikrofon i mørket

Inden da havde Rikke Bekker indledte prisuddelingen med begrundelsen for, at festvialarrangørerne modtager prisen for bedste tværgående samarbejde.

- 2020 har ikke været et nemt år at lave tværgående samarbejder i. Men én begivenhed har mod alle odds lyst op og begejstret i sådan en grad, at alle juryer enstemmigt har udpeget en vinder. Og jeg er faktisk mega spændt på, hvem det er, sagde Rikke Bekker med et grin, inden hun åbnede guldkuverten, som én gang for alle udpegede Foreningen Små Armbevægelser som vinder.

Og der blev klappet og hujet, mens champagnepropperne sprang, og chefredaktøren delte juryens motivation.

Juryens motivation

Foreningen Små Armbevægelser formåede, som den eneste festival i Danmark, at ”knække koden” til hvordan man under en verdensomspændende pandemi, kan afholde et brag af en musikfestival i festlige, trygge sikre rammer.

5700 Summer fik stor national bevågenhed, og fik endnu engang demonstreret overfor omverdenen, hvad der kan lade sig gøre i Svendborg, når vi har de rette folk ved roret.

5700 Summer var en nyskabelse af de helt store, der understregede Svendborgs position, som førende fynsk kulturby - drevet af en helt særlig samarbejdsånd.

Foreningen skal have prisen for Årets bedste tværgående samarbejde, fordi de formåede at samle lokale musikere, kulturinstitutioner, byens foreninger, forretningsdrivende og mange frivillige, der var medvirkende til, at antallet af arrangementer under 5700 Summer hurtigt steg fra 40 til mere end 100.

Festivalen tiltrak publikum fra hele landet, så hoteller, campingpladser og airbnb var fuldt bookede. Publikum oplevede på alle fronter en virkelig god og professionelt afviklet festival takket være Lars Skovmand Aagaard, Claus Bjerregaard, Jasper Gramkow Mortensen, Henrik Salomon, Anja Mia Haas og Henrik Dalegaard.

- Stort tillykke til jer. Og nu har vi et lille program, vi skal igennem, sagde Rikke Bekker, der gav ordet videre til Svendborgs borgmester Bo Hansen.

Der er ingen tvivl om, at festivalen 5700 Summer har haft stor betydning for Svendborg, lød det fra borgmesteren.

- Når man ser tilbage på 2020, så det godt nok tragisk ud, da vi stod der i foråret. Måske især inden for kulturområdet, hvor vi havde set frem til koncerter og festivaler. Men det fik I til at ske. I skabte lys i mørket og var en projektør i mørket – og måske i virkeligheden også en mikrofon, sagde Bo Hansen.

Annonce

Bedste coronaintiativ

Et par videohilsner vidnede om, at der er mange, der har sat pris på indsatsen fra festivalarrangørerne fra Svendborg.

Musikeren Poul Krebs, som selv havde spillet på festivalen i sommers, delte sin begejstring for initiativet.

- Da jeg spillede i Svendborg, kom jeg vist nok til at sige, at I burde få prisen, hvis Kulturministeriet fandt på at uddele en pris for bedste initiativ under corona, sagde Poul Krebs.

Jasper Gramkow Mortensen talte på vegne af foreningen Små Armbevægelser og sagde tak for prisen for bedste tværfaglige samarbejde i Svendborg Kommune. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Og selvom prisen ikke kom fra selve Kulturministeriet, havde selveste kulturministeren også sendt nogle ord til Foreningen Små Armbevægelser.

- Man behøver ikke have store armbevægelser for at gøre en stor forskel. Man kan sagtens gøre en kæmpe forskel i hinandens liv i hverdagen, hvis man hele tiden insisterer på at holde ambitionerne oppe og fantasien højt – og det er også, jeg fornemmer, der er bærende for jer, sagde Joy Mogensen, der ønskede prismodtagerne og hele Svendborg tillykke.

Svendborg Kommune har de sidste to år uddelt prisen for Årets bedste tværgående samarbejde.

Prisen gives for at understøtte og kaste opmærksomhed på nyskabende initiativer og tværgående samarbejder, der går på tværs af kultur, idræt, spejder og erhverv i Svendborg Kommune.

Årets bedste tværgående samarbejde indstilles af prisfestens tre fagjuryer og vælges af den fælles beslutningsjury, der går på tværs af kultur, idræt og spejder. Det er således lokale sagkyndige folk fra fagjuryerne, som har indstillet årets vinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Ærø

Læserbrev: Netto vil til Marstal

Annonce