Annonce
Svendborg

Festival-projekt fra Svendborg får 230.000 kroner

Åbningen af Svendborg Graphic på Svendborg Bibliotek i 2017. Her ses Asbjørn Rune Bourgeat. Foto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Graphic, der er en festival for tegneserier, animation og spil, har fået penge til et nyt projekt, der skal sætte gang i sanseoplevelserne.

Svendborg: 230.000 kroner. Så mange penge har projektet Kunst og kulinariske virksomheder fået hos Øernes Kunstfond. Projektet står festivalen Svendborg Graphic for, og der er stor begejstring at hente hos festivalens leder Asbjørn Rune Bourgeat.

- Det er helt fantastisk. Det er mange penge, og de gør det muligt for os at gøre noget med festivalen, som vi altid har drømt om, siger Asbjørn Rune Bourgeat.

Øernes Kunstfond, som hører under Slots- og Kulturstyrelsen, uddeler penge til projekter, der formår at kultur og erhverv. I denne omgang har fonden uddelt i alt 2,8 millioner kroner til 17 forskellige projekter. Et af dem, fonden har set potentiale i, er altså Svendborg-projektet.

- Det, vi har slået ned på i ansøgningen, er, at vi gerne vil kombinere det kunstneriske i festivalen, altså det visuelle, med de kulinariske virksomheder. Det har vi ikke prøvet før, og vi vil gerne, at man får flere lag i en oplevelse. At det bliver en sanselig festival, fortæller Asbjørn Rune Bourgeat.

Han fortæller også, at festivalen blandt andet har taget fat i to bryggerier. Ø-bryg, der på festivalen lancerer ny bryg, og det mindre Bryggeri Æ.

- Det specielle er, at det ikke er noget økonomisk partnerskab. Det handler om, at vi er en festival, der kommer ud i hele landet, og når vi tager nogen med ind, får vi sammen skabt nogle fortællinger med det visuelle og smagninger, siger Asbjørn Rune Bourgeat.

Den internationale festival for tegneserier animation og spil finder sted 27. januar til 2. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Legeplads er det hidtil bedste torveforslag

Torvet i Svendborg mangler liv. Det er både tilhængere og modstandere af det bilfri torv nogenlunde enige om. Nu har det entreprenante par Luise og Anders Føns Haaber lagt en idé om en legeplads på torvet frem. Den tanke er tidligere blev luftet lidt i krogene, men nu ser det ud til, at parret lægger en god portion krop og sjæl i forsøget på at etablere en mobil legeplads på torvet. Det er en idé med et stærkt potentiale. Kan det lykkes at omsætte tankerne til handling, vil der kunne komme et helt naturligt liv på den plads, der både er en politisk slagmark og et smertensbarn. Sidstnævnte, fordi det endnu ikke er lykkedes at knække koden til, hvordan pladsen kan blive det samlingspunkt, den er tænkt som fra det politiske flertals side. Altså oftere end nogle gange om året som når der holdes fødevaremarked i juni, og når Svend-priserne uddeles i sensommeren. Et særligt bemærkelsesværdig element i forslaget er det ansvar, parret har påtaget sig. De nøjes ikke med at lægge idéen frem, hvorefter de læner sig tilbage og venter eller koncentrerer sig om andre ting. Anders Føns Haaber er blevet en del af torvegruppen, og parret er i gang med at søge fonde og lede efter sponsorer, samtidig med at de forsøger at aktivere deres netværk, så frivillighed også kan blive en del af projektet. De har med andre ord stillet sig i spidsen for projektet i stedet for at overlade det til politikerne at løse opgaven, og det kan vise sig som en vigtig forudsætning for realiseringen af idéen. Luise og Anders Føns Haaber har naturligvis en indlysende interesse i at få etableret en legeplads på torvet, fordi deres café er målrettet småbørnsfamilier, men der er ikke noget forgjort i det. Den personlige interesse i projektet kan være en løftestang, og udkommet kan vise sig at være til glæde for mange flere. Projektmagerne har også blik for, at torvet skal kunne have andre funktioner. Derfor har de foreslået, at legepladsen skal kunne flyttes, når store arrangementer skal kunne bruge hele torvet. Det kan gøre arbejdet lidt sværere, men det viser også, at der tænkes i helheder. Netop denne tilgang, hvor initiativtagerne fastholder initiativet og tænker i helheder, ligner en god model for udviklingen af torvet. Ansvaret for fremdriften skal ikke isoleres hos byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Det skal fordeles, så det politiske og administrative led blot er en del af projektet.

Annonce