Annonce
Svendborg

Festdag i butikkerne: Genåbningen er kærkommen

Det var med et stort smil på læben, at Lene Abildgaard i dag kunne åbne modebutikken Sohoo igen. Genåbning var til glæde for både kunder og medarbejdere. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Mandag formiddag kunne flere butikker åbne dørene for byens kunder. Det var et glædeligt gensyn med kunderne, fortæller medarbejderne i butikkerne. Risikoen for smitte tænker de ikke meget over, for de har godt styr på restriktionerne.

Svendborg: I sidste uge fik flere butiksejere denne glædelige nyhed: Butikker på under 5.000 kvadratmeter udenfor storcentre kunne åbne igen denne mandag.

Med et stort smil på læben og ivrigt arbejdsomme hænder kunne medarbejderne mandag morgen i butikkerne kommer tilbage på arbejde. For eksempel i Sohoo i Svendborg, hvor Lene Abildgaard stod med sine medarbejdere og kunder.

- Det er fedt. Det er jo en festdag uden lige. Der har været et jævnt flow af kunder, og de er gode til at overholde reglerne. Vi kan godt mærke, vi lige skal i gang igen med systemerne, men det føles rigtigt godt i maven at være tilbage, fortæller butiksejeren fra Sohoo.

De tilbagevendte ansatte rundt i Svendborg gågades butikker kan tydeligt mærke, at kunderne også er ivrige for at vende tilbage. Selvom begge parter er ivrige, så ses der ikke igennem fingrene, når det gælder restriktionerne.

Annonce

Et længe ventet visit

Brostene i Svendborg bymidte trampes igen på plads af flere sæt vinterjakker og varme støvler, der udover vinterkulden slæber på dagens indkøb.


Vi har jo nærmest en hel vinterkollektion liggende lige nu, som bare skal på hylderne og disken. Så kan vi få rettet op på likviditeten igen. Det er jo det, det handler om nu

Lene Abildgaard


Mange har ventet længe på at komme tilbage til diverse tøjbutikker og genbrugsforretningers varme rum igen. Blandt andet hende, som ventede troligt på, at Inger Schlichtkrull åbnede Røde Kors' butik i Møllergade.

- Vi havde jo allerede vores første kunde, inden vi åbnede. Hun havde længe set på et par støvler i vinduet, og i dag sad hun så på trappen som den første. Der var ikke lige nogen, som skulle komme og snuppe dem, før hun fik chancen, fortæller Inger Schlichtkrull.

Inger Schlichtkrull folder igen tøjet i Røde Kors' genbrugsbutik. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Det var ikke kun kunderne, som var ivrige for at komme tilbage. Butikkerne har af gode grunde ventet ligeså spændt på at vende tilbage til en normalt hverdag.

- Vi har jo lidt tilbud i anledningen, og et hav af nye varer, vi kan sætte til genbrug. Folk har jo haft tid til at rydde lidt ud derhjemme, fortæller Inger Schlichtkrull.

Det samme ses ved Lene Abildgaard i Gjerritsgade.

- Vi har jo nærmest en hel vinterkollektion liggende, som bare skal på hylderne og disken. Så kan vi få rettet op på likviditeten igen. Det er jo det, det handler om nu, fortæller Lene Abildgaard.

Kunder og medarbejdere er ikke nok. Varerne havde også indtaget gadebilledet igen. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Restriktionerne er ikke et problem

Der er fortsat nogle arealbegrænsninger, som butikkerne skal overholde. Et vist antal kunder og ikke flere.

Uden for flere butiksdøre står tålmodige folk ventende på deres tur til at komme ind. Ifølge butiksmedarbejdere er kunderne gode til at overholde reglerne i lyset af de tilbagevendende indkøbsmuligheder.

- De fleste kender godt reglerne efterhånden. Her må vi kun være otte inklusiv os, så det må være maksimalt seks kunder. Vi anbefaler folk at komme alene, men det ved vi godt, nok ikke sker med de unge. Vi har dog ikke haft problemer endnu, lyder det fra Inger Schlichtkrull fra Røde Kors.

I Sohoo har de lidt mere plads, men de kan stadig holde overblikket over 20 kunder.

- Vi har jo både etager oppe og nede med gode store rum med lange gange. Der skulle være plads til dem, som gerne vil ind, men ellers holder vi jo øje med antallet af kunder. Heldigvis er det mange købende kunder, som kommer. Der er ikke så mange, der bare kommer og kigger, fortæller Lene Abildgaard.

Ude fra ligner det nærmest en tid uden corona. Der er liv, varer og mennesker uden mundbind. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce