Annonce
Erhverv

Fest i Orifarm: 2000 ansatte fejrede oprykning til ny liga

Familien bag Orifarm var samlet til fejringen af det store opkøb. Fra venstre Birgitte, Andreas, Anne-Charlotte, Christian og Hans Bøgh-Sørensen. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Der var gaver, champagne og kage til de ansatte, da Odense-virksomheden Orifarm langt om længe kunne fejre, at virksomheden er rykket op i en helt ny liga med et stort opkøb.

Odense: De havde ventet utålmodigt i mange måneder, men tirsdag kunne medicinkoncernen Orifarm og dens nu 2000 ansatte endelig fejre det historisk store opkøb af nye aktiviteter forskellige steder i Europa - ikke mindst i Danmark.

Opkøbet til 4,6 milliarder kroner er det største i fynsk erhvervsliv nogensinde.

Med afstand hilste ledelsen og ejerparret på Orifarms nye ansatte rundt om i Europa via en live tv-transmission. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Med en live tv-rundtur transmitteret over nettet til alle ansatte bød koncernen velkommen til de 600 nye kolleger ved at stille om til ni lokaliteter i Europa. Og på nogle af de arbejdspladser, der er blevet overtaget fra japanske Takeda, kunne man høre en glæde over, at det hele endelig er på plads.


Nu tager vi det største skridt nogensinde i Orifarms historie.

Erik Sandberg, administrerende direktør, Orifarm


Takedas ansatte har først været igennem en langstrakt salgsproces, der ikke blev til noget, derefter forhandlingerne med Orifarm og senest et år med at vente på Konkurrencerådets godkendelse af opkøbet, så der var tydelig tilfredshed med, at processen nu er slut.

De ansatte i Odense fulgte med i rundturen til ni af Orifarms afdelinger. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Også administrerende direktør Erik Sandberg havde fået sat tålmodigheden på prøve.

- Vi har ventet i lang tid, men I har holdt dampen oppe. Nu tager vi det største skridt nogensinde i Orifarms historie. Vi er klar over, at vi er meget mindre end jeres hidtidige arbejdsplads, Takeda, til gengæld lover vi, at I vil være i fokus hos os, sagde Erik Sandberg til de nye ansatte.

Dagen blev især markeret på de opkøbte arbejdspladser rundt om i Europa men alle i organisationen var med.

På hovedkontoret i Odense var der champagne og portionsindpakket kage til de af de i alt 457 ansatte, der måtte være til stede. Ud over de ansatte og ledelsen var ejerfamilien - Hans og Birgitte Bøgh-Sørensen samt deres børn Christian, Anne-Charlotte og Andreas - med til arrangementet.

Andreas (i midten) og Christian Bøgh-Sørensen (til højre) blev sat i sving med udskænkning af champagne til fejringen i Orifarm. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Christian Bøgh-Sørensen studerer til produktionsingeniør på Danmarks Tekniske Universitet, Anne-Charlotte arbejder hos netgiganten Amazon men hjemmefra, og Andreas nåede lige akkurat at vende hjem fra sin tid som værnepligtig ved Livgarden.

Måske havde han inspireret til den gave, som de nu 2000 ansatte fik i anledning af opkøbet - Kay Bojesens træudgave af en garder forsynet med det danske flag, der kan udskiftes med et Orifarm-flag.

I anledning af opkøbet fik alle 2000 ansatte en meget dansk Kay Bojesen-garder, hvor Dannebrog dog kunne skiftes ud med Orifarms eget flag, hvis man ville. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Endelig sammen igen: Skål!

Annonce