Annonce
Ærø

Ferieovernatning på Ærø er ved at være som at lede efter en nål i en høstak

Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist- og Erhvervforening, har travlt med at finde overnatning til de mange turister som vil til Ærø. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Danskernes ferie er rigtig gået i gang. Det mærker man blandt andet på Ærø Turist & Erhvervs kontor. Direktør Chris Hammeken passer telefonen og tager imod bookinganmodninger, som bliver tiltagende svære at imødekomme. Udfordringerne mødes dog med godt mod og kreative løsninger.
Annonce

Ærøskøbing: Skal du holde ferie på en af de danske øer denne sommer? I så fald er du ikke alene. De danske øer går nemlig som varmt brød, og på Ærø mærker man i høj grad interessen.

- Vi bliver kimet ned i øjeblikket af folk, der gerne vil finde et værelse eller feriehus. Og det er svært lige nu. Det er ikke som at finde nålen i høstakken, når man søger overnatning, men det er faktisk tæt på. Sommeren 2018 var der også tryk på, takket være det gode vejr. Det vrimlede med turister, og alligevel er det nuværende ræs endnu mere hektisk, fortæller Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist & Erhverv.

Tilstrømningen til danske øer har altså været høj før. Denne gang er de, der kommer for at holde ferie, til gengæld overvejende danske turister. Tyske sejlere er der - som altid på Ærø - også mange af, men Chris Hammeken oplever, at danskerne i høj grad har taget det til sig at holde ferie i Danmark.


Det er ikke som at finde nålen i høstakken når man søger overnatning, men det er faktisk tæt på.

Chris Hammeken


- Det er ikke noget, jeg ved, men min teori er, at byboere - og jeg er selv fra Christianshavn, - gerne vil have noget naturligt og autentisk, når de skal i sommerhus. Der er Ærø ret oplagt, eftersom vi har så mange fritidshuse og sommerhuse, som har deres egen stil frem for at være en del af større sommerhusområder, forklarer Chris Hammeken.

Den store interesse har også ført til, at folk finder på alternative løsninger i forhold til at finde eller tilbyde overnatning. For eksempel at rydde et værelse eller anneks eller oprette improviserede teltpladser, så ærøboerne er kreative i forhold til at imødekomme turismen, mener Chris Hammeken.

- Der er blandt andet Johan Røhling, som er VVS'er her i Ærøskøbing, der ejer en græsplæne lige bag Røde Kors-butikken. Den har han smidt i puljen som en slags teltplads, så jeg er i gang med at få den ind i vores system, så man også kan vælge den. Vi prøver jo at finde på løsninger, og alt i alt er det et positivt problem, at der er så meget efterspørgsel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce