Annonce
Kultur

Fem ting, teaterchefen først vil fokusere på

Odense Teater er en markant bygning i bybilledet, og står det til den ny teaterdirektør, skal mange flere mennesker også lære huset at kende indefra. Foto: Odense Teater
Jacob Schjødt vil præsentere ny dramatik, give forestillingerne et længere liv og gøre Odense Teater til en del af folks hverdag.

For ni måneder siden blev Jacob Schjødt præsenteret som Odense Teaters ny direktør. Da han ved den lejlighed satte ord på sine ambitioner for teatret, var det med en bredpenslet programerklæring om at hæve teatrets i forvejen høje niveau og sætte blus under den kunstneriske udvikling.

Siden har ambitionerne fået mere substans, men selv om Jacob Schjødt foretrækker at lade resultaterne tale, nævner han nogle af de indsatsområder, han har valgt at fokusere på.

1 Præsentere nye værker

- Vi sætter fokus på nye og nyere værker. Et par af forestillingerne bliver skrevet til os, og en af ur-premiererne er bestilt til Store Scene, som de fleste ellers forbinder med mere klassiske opsætninger. Så jeg er spændt på at vise publikum alt det, den sal også kan.

2 Give forestillinger et længere liv

- Vi vil udfordre formaterne og lave teater på andre måder end nu, hvor en forestilling varer to timer og derefter principielt er glemt. Forestillingerne skal have et længere liv, også uden for teatersalen. Vi vil gerne give publikum et afhængighedsforhold til fortællingen, lidt a la Netflix-serier, som man sæson efter sæson vender tilbage til.

3 Introducere nye instruktører

- Vi introducerer nye instruktører, som kan give overraskende bud på teater. Nogle er unge og uprøvede, som jeg selv var, da jeg fik min første opgave på Odense Teater. Andre er debutanter i Odense eller vender tilbage efter flere års pause. Det ligger mig stærkt på sinde at præsentere et alsidigt program, og instruktørerne er valgt efter deres særlige kvalifikationer inden for forskellige genrer og stilarter.

4 Tage udgangspunkt i nærmiljøet

- Vi vil lave historier, der udspringer af nærmiljøet og skaber identifikation og perspektiv. Vi har et par forestillinger i støbeskeen - og én af dem bliver til virkelighed i næste sæson. Lokalområdet er vigtigt at dyrke, uanset om man slår ned på en aktuel problematik eller finder nye vinkler på kendt stof, som vi gjorde, da vi skabte teaterkoncerten "Carl" sammen med Baggårdteatret og Mungo Park Kolding.

5 Blive en del af folks hverdag

- Vi vil lukke teatret op; også for dem der ikke er vant til at komme her. Selv om vi har fået en skøn café, ligger teatret som en lidt utilnærmelig klods for enden af Kongens Have. Vi vil gøre teatret til en levende del af hverdagen, et sted man ikke kun kommer, når man har bestilt billet flere måneder i forvejen. Man skal kunne komme direkte ind fra gaden og gå til fællessang eller foredrag - og opleve fællesskaber, der rækker ud over det flygtige samvær, der opstår i teatersalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce