Annoncørbetalt indhold

Fem steder du ikke må gå glip af i Australien

Storby, outback, tropiske regnskove, farverige koralrev, nationalparker og et spændende dyreliv. Det hele finder du «down under».

Australien er det sjette største land i verden og er næsten lige så stort som USA eller hele Europa. Det tager ca. 45 timer at køre fra Perth i vest til Sydney i øst, og mulighederne for turister er uendelig mange.
Derfor kan det være overvældende at beslutte sig for, hvor man skal rejse hen, hvis man aldrig har været i landet før.

– Det kan være en meget god ide at have en plan for, hvad man ønsker at se og opleve når man er der. Således får man mest ud af ferien, siger salgsdirektør Martin Dahl Jespersen fra Australienrejser.

Han anbefaler, at man sætter minimum to uger af, hvis man vil rejse til Australien. De fleste af deres kunder vælger at være væk i tre uger.
Her er fem steder, du bør tjekke ud, hvis du rejser til den anden side af jorden.

Uluru er 348 meter høj og den nærmeste storby er 450 kilometer derfra.

1. Uluru/Ayers Rock

Kæmpemonolitten, der er den næststørste i verden, er et af Australiens mest berømte ikoner. Man kan måske tænke ved sig selv, at «det er jo bare en stor sten», men Uluru er så meget mere.

– Et besøg dér er for mange højdepunktet på rejsen til Australien, enten på grund af størrelsen, følelserne forbundet med den åndelige betydning, eller de utrolige farveændringer stenen gennemgår hver dag, siger Dahl Jespersen.

Klippeformationen består af sandsten, er 348 meter høj og betragtes som et helligt sted for aboriginerne.
Det oprindelige folk kalder klippen for Uluru, mens det var landinspektør William Gosse, der navngav klippen Ayers Rock i 1873. Siden da har begge navne været brugt.
I nærheden finder man også Kata Tjuta, der er en samling af 36 mindre klippeformationer.

– Dette er også et imponerende syn, men det er de færreste, der har hørt om det, før de er der, fortæller Dahl Jespersen.

Great Barrier Reef er en meget populær turistdestination for dykkere. Revet kan ses fra rummet og er verdens største enkeltstruktur lavet af levende organismer.
Annonce

2. Great Barrier Reef

Det er ikke uden grund, at dette er en af Australiens mest populære attraktioner. Mere end to millioner mennesker besøger stedet hvert år.

– Besøger man Australien, kommer man ikke uden om Great Barrier Reef, siger Dahl Jespersen.

Det 2300 kilometer lange koralrev er det største i verden og ligger ud for Australiens nordøstkyst. Det er på størrelse med Storbritannien eller Japan.


Great Barrier Reef er også hjemsted til et mangfoldigt marineliv med de mest levende farver, man kan forestille sig. Det består af 2900 individuelle rev, 900 øer og mere end 1600 fiskearter. Revet er også hjemsted for mange truede arter.

I 1981 blev koralrevet kåret til at være en del af UNESCOs verdensarv, hvilket ofte betragtes som værende et af de helt store naturskabte vidundere i verden.
Kangaroo Island er Australiens tredje største ø og er berømt for sit unikke dyreliv.
Annonce

3. Kangaroo Island

Ifølge Australienrejser er den mest almindelige tilbagemelding fra dem, der har besøgt Kangaroo Island, at denne ø var den mest mindeværdige oplevelse samt højdepunktet på deres tur til Australien.

– Vi er ikke overrasket, for Kangaroo Island er trods alt det bedste sted at opleve Australiens dyreliv i det fri, og ligeledes kan man finde bemærkelsesværdige naturformationer som Remarkable Rocks, siger Dahl Jespersen.

Her kan du blandt andet opleve kænguruer, koalaer, wallabies, pingviner, echidnaer (myrepindsvin) samt et rigt fugleliv.
Øen ligger ud fra sydkysten, ikke langt væk fra byen Adelaide. Det tager ca. 2 timer og 20 minutter at køre fra vest til øst, og 40 minutter fra nord til syd. Det er således en stor ø med meget at byde på.
Mere end en tredjedel af øen består af parker.
– Alt i alt, er dette et sted, hvor man kommer helt tæt på Australiens unikke natur og den velkendte venlige lokalbefolkning.

Den lange kørselsstrækning tilbagelægger fiskerlandsbyer, regnskove, gyldne badestrande og nationalparker.
Annonce

4. Great Ocean Road

Great Ocean Road bliver ofte rangeret som en af verdens smukkeste vejstrækninger og er en af Australiens flotteste kystveje. Den snor sig 243 kilometer langs Victorias barske sydkyst, fra Torquay til Apollo Bay.


Vejen blev bygget mellem 1919-1932 af pensionerede soldater fra 1. verdenskrig, dedikeret til dem, der mistede livet i krigen.

– På vejen passerer man surferstrande i verdensklasse, hvoriblandt Bells Beach er den vildeste, skjulte bugter og stejle klipper, fortæller Dahl Jespersen

Klippeformationerne De Tolv Apostle er den mest berømte attraktion, men der er meget mere at se og gøre undervejs.


  • Se en video fra Great Ocean Road nedenfor:
Annonce

5. Sydney

Sydney er Australiens største by med over 4 millioner indbyggere. Kun få byer har en så bekvem beliggenhed, et så behageligt klima og så mange strande som Sydney.

– At sige, at det er en af verdens smukkeste byer kan de fleste vist godt blive enige om. Et besøg i operahuset er obligatorisk, lige såvel som en tur til The Rocks – området, hvor de første bosættere slog sig ned, siger Dahl Jespersen.

Han fortæller, at man også bør opleve Darling Harbour og en sejltur i havnen, enten med en af de mange færger eller med vandtaxa.
– Tag bussen til den berømte strand Bondi Beach, eller tag færgen til Manly, hvis du ønsker lidt mere plads omkring badehåndklædet.

Sydney er et meget populært turistmål og bliver ofte omtalt som en af de flotteste og mest levende byer i verden.


Tips til rejseruter, hvor man kan opleve flere af disse steder på samme tur:

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.