Annonce
Fyn

Fejl i ung-kontrakten: Jobpatruljen rykker ud på Fyn

Frivillige fra Jobpatruljen tager de kommende uger rundt på Fyn og i Fredericia-området, når HK og 3F igen ser arbejdsgivernes behandling af ungarbejdere efter i sømmene. Arkivfoto: Mads Hansen
Flere end otte ud af 10 unge har fejl i deres ansættelsesvilkår, viser de årlige besøg fra Jobpatruljen, som rykker ud igen på Fyn i næste uge.
Annonce

Selv om de har kørt ud i 41 år, er der i den grad stadig brug for at kontrollere ansættelses- og arbejdsvilkår hos de unge under 18 år på arbejdsmarkedet.

Det viser de årlige besøg fra Jobpatruljen, som  i næste uge igen er klar til at rykke ud for at se arbejdsgiverne efter i sømmene.

Sidste år havde 84 procent af de unge på landsplan fejl i deres ansættelsforhold, viste besøget fra de frivillige.

På Fyn og i Fredericia er der 40 unge med på det hold, som bruger to uger af sommerferien på at fagligt arbejde for Fagbevægelsen.

- På kun to uger sidste år besøgte vi 469 ungarbejdere og fritidsjobbere på Fyn og i Fredericia-området. Mange arbejdsgivere vil gerne de unge det bedste, men det er ikke alle, der kender reglerne for ansættelse af ungarbejdere. Derfor er de glade for at tale med os, så vi kan genopfriske deres regler, siger ungdomskonsulent i HK Midt Natalia Jørgensen, der er koordinator på den fynske del af Jobpatruljen.


Mange arbejdsgivere vil gerne de unge det bedste, men det er ikke alle, der kender reglerne for ansættelse af ungarbejdere. Derfor er de glade for at tale med os, så vi kan genopfriske deres regler.

Natalia Jørgensen, ungdomskonsulent i HK Midt.


Når patruljen kører ud i de kommende uger er det firmaer og virksomheder indenfor bl.a. restauration, handel og detail, der får besøg.

Annonce

Fokus på arbejdsskader

Hvert år er der et specielt fokus for Jobpatruljen, og i år ser de frivillige særligt efter, om de unge tager lidt for hårdt fat, løfter forkert eller på andre måder er i risiko for at pådrage sig arbejdsskader.

- I år tager vi en snak med de unge og arbejdsgiverne om arbejdsskader. Ikke kun fordi de er ubehagelige oplevelser for begge parter, men fordi en del af dem kan undgås. Mange af dem sker på grund af manglende oplæring og instruktion, siger Natalia Jørgensen.

HK og 3F står bag Jobpatruljen, som har kørt i 41 år i år. Sidste år besøgte de unge frivillige, som kører ud med informationskampagnen, mere end 10.000 virksomheder på landsplan, hvor de talte med 3260 ungarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce