Annonce
Fyn

Fejl i systemet er fikset: Ikke nødvendigt at køre langt efter vaccine

På vaccinecenteret i Odense er det ikke kun fynboer der bliver vaccineret. Omvendt vender fynboer til tider næsen mod Sjælland og Jylland for at få stikket. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Det kan sjældent gå hurtigt nok med at få en tid til at blive vaccineret. En del er kørt til både Jylland og Sjælland for at få en ledig vaccinetid. Men det behøves ikke længere.

En del har undret sig over, at det kan være svært at booke tid til vaccination, når man endelig har fået en indkaldelse. Det har fået flere til at søge mod andre landsdele, når det har været umuligt at få en tid til at få stikket på Fyn.

Men det burde ikke være nødvendigt  mere, forsikrer koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Der har været en fejl i systemet, som har gjort, at det nogle gange har været umuligt at booke en tid lokalt, fortæller han.

Annonce

- Vi lægger tider ud cirka fire uger frem i tiden. Næsten alle vil kunne finde en tid inden for de fire uger, så der er generelt ikke ”ventetid”. Vi inviterer borgere gradvist, så det passer med det antal vacciner, vi får., men der har været lavet en uhensigtsmæssig opdatering på det nationale system vacciner.dk, som betød, at man ikke kunne se vaccinationsstederne på vacciner.dk, hvis der ikke var ledige tider inden for 14 dage, forklarer Kurt Espersen.

- Det betød desværre, at mange borgere i den periode ikke kunne se tiderne. Ændringen blev rullet tilbage i begyndelsen af uge 15 (sidste uge, red.), og siden har der ikke været problemer med at få tider. Generelt anbefaler vi, at man – hvis man skulle være uheldig, at der ikke lige er tider til vaccination, når man logger ind, at man venter et par dage. Så kommer der nye tider.

Blot en mulighed

Når man så alligevel kan bestille vacciner i andre landsdele, er det fordi, det kan være bekvemt for nogle borgere at køre til et vaccinationscenter i en anden region, hvis det for eksempel gør transporten nemmere.

Der skal nok være tider til alle der er blevet inviteret til vaccination, forsikrer koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Generelt anbefaler regionen dog, at man ikke bevæger sig udenfor sin egen landsdel for at blive vaccineret.

- Det er en mulighed i systemet, at man kan se og booke vaccinetider i andre regioner. Hvis det er det, der passer en bedst, så kan man altså gøre det. Generelt er vores opfordring, at hvis der ikke er nogle ledige tider tæt på en selv, kan man vente et par dage, og så vil der formentlig være kommet nye tider i systemet tæt på, fortæller Kurt Espersen og understreger:

- Så der er altså ikke nogen, der skal tvinges på en lang køretur. Tiderne kommer. Kan man ikke vente, så har man stadig mulighed for at køre længere.


Der er altså ikke nogen, der skal tvinges på en lang køretur. Tiderne kommer.

Kurt Espersen, koncerndirektør Region Syddanmark


Annonce

Klar til test

Fra onsdag åbner blandt andet restauranter, indendørs idræt og museer med helt eller delvist krav om coronapas. Derfor forventes der en stigning i efterspørgslen på coronatest.

En stigning, som Region Syddanmark føler sig klar til at håndtere.

- Vores kapacitet på hurtigtestområdet er efterhånden meget stor, ligesom de mange PCR-teststeder også giver gode muligheder for test, fortæller Kurt Espersen og fortsætter:

- Testcenter Danmark har udbygget deres kapacitet, så de nu kan analysere endnu flere PCR-tests. Langt størstedelen får svar dagen efter deres prøve er taget.

Den politiske målsætning er, at 80 procent får svar dagen efter en PCR-test. Den målsætning er indtil videre blevet opfyldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce