Annonce
Sport

FCK: Uefa ignorerede Kulturministeriets brev om aflysning

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kulturministeriet i Danmark ønskede at aflyse FCK's kamp i Tyrkiet i marts, men Uefa reagerede slet ikke.
Annonce

Da FC København 12. marts tabte 0-1 til tyrkiske Istanbul Basaksehir i Europa Leagues ottendedelsfinaler, var coronavirusset godt i gang med at skylle ind over Europa.

Men havde det stået til de danske myndigheder, var kampen ikke blev afviklet.

Daniel Rommedahl, som er FCK's ansvarlige for internationale forhold, fortæller i et interview med 6'eren, at Kulturministeriet tre-fire timer før kampstart anmodede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) om at aflyse kampen.

Anmodningen blev mødt af tavshed, og kampen blev gennemført foran et godt fyldt stadion i Istanbul. Uefa reagerede ganske enkelt ikke på anmodningen.

- Jeg har direkte kontakt til de øverste folk i Uefa, som har retten til at trykke på stopknappen. Men for dem som for os var der ikke en manual for det her, siger Rommedahl.

- Ikke desto mindre stod der højt og tydeligt i det brev, at Kulturministeriet bad Uefa om at aflyse kampen og sende FC København øjeblikkeligt hjem.

Onsdag aften er der tomme tribuner i Parken, når FCK tager imod det tyrkiske hold på hjemmebane, efter at de europæiske klubturneringer er blevet genoptaget efter coronapausen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce