Annonce
Sport

Farverig milliardær investerer i fynsk sportsklub: - Jeg er meget tålmodig, men har meget store ambitioner

Den meget succesfulde entreprenør Thomas Sandgaard har nu foretaget en investering med hjertet på Fyn, hvor han voksede op og tilbragte en del af sin ungdom. PR-foto
Den succesfulde udlandsdansker står nu frem og fortæller om sit forhold til Fyn, ambitionerne for sin investering i Odense Bulldogs og rejsen fra at være lønmodtager til "rockstar CEO".

ISHOCKEY: Han er ved at indspille et rockalbum, købte for nylig fodboldklubben Charlton Athletic, og så er han også den hidtil hemmelige investor, der har lagt et større beløb, i Odense Bulldogs.

To uger efter Sport Fyn fortalte, at Bulldogs arbejdede på en større pengetilførsel fra lokale kræfter og en pengestærk fynbo bosat i udlandet, løftes sløret.

Den ”pengestærke fynbo” er Thomas Sandgaard. Manden der voksede op i Ringe, senere flyttede til Odense og i midten af 90’erne rejste til USA med en drøm, der blev virkeliggjort i form af medicoselskabet Zynex, der er noteret på den amerikanske børs Nasdaq og har en markedsværdi på knap 3,4 milliarder kroner.

Annonce

Han blev for alvor kendt i den brede befolkning i forbindelse med sit spektakulære køb af den tidligere Premier League-klub Charlton. Et køb som har været med til at bane vejen for investeringen i Odense Bulldogs, fortæller Thomas Sandgaard til Sport Fyn.


Det er min ambition både med fodbolden i England, men også Odense Bulldogs, at man skal nå helt op i toppen, det samme gælder for mit firma her i USA.

Thomas Sandgaard


- Det så bare helt rigtigt ud

Da avisen ringer til ham, kører han i bil fra sit firma Zynex i Denver i staten Colorado med retning mod det marketingbureau, der hjælper ham med promovering af et rockalbum, han er ved at færdiggøre.

- Allerede før jeg købte Charlton, havde jeg fået forbindelse til Ole Nielsen (adm. direktør i Odense Bulldogs, red), der har været sportsdirektør i flere fodboldklubber i Danmark. Vi snakkede om, at han måske kunne blive ansat i England og så videre. Det blev der ikke rigtig noget ud af, men vi blev ved med at holde forbindelsen ved lige og snakke sammen fra tid til anden.

- Så henvender han sig så på et tidspunkt igen for ikke så lang tid siden og siger, at nu er han kommet ind i en helt anden branche og er blevet sportsdirektør for Odense Bulldogs, siger Thomas Sandgaard.

Under deres samtale fortæller Ole Nielsen om klubbens planer, der allerede fra næste sæson skal sikre, at Bulldogs ikke misser endnu et slutspil, men i stedet begynder en rejse mod toppen i dansk ishockey.

- Det så bare helt rigtigt ud. Og så er der selvfølgelig det, at det er en Odense-klub. Jeg ser det som noget, der ramte et blødt sted i mig, mere end at jeg forventer, det skal give et kæmpestort kapitalafkast på sigt.

- Med de evner, Ole Nielsen besidder, har jeg tiltro til, at de kommer til at gøre det godt. Og jeg kan fornemme, at hele kulturen omkring klubben og så videre, er noget, jeg kan stå bag, fortæller dansk-amerikaneren.

Blå bog

Thomas Sandgaard, 62 år.

Er født og opvokset i Ringe og flyttede senere til Odense. Har stadig familie i Munkebo og Svendborg.

Har boet i USA siden 1996 og været amerikansk statsborger siden 2018.

Har en bachelorgrad fra Syddansk Universitet og en HD i afsætning fra Copenhagen Business School.

Grundlægger af Zynex, der producerer medicinske apparater, som bruges til blandt andet smertelindring, neurologisk diagnose og hjertekontrol.

Forinden gjorde han karriere i ITT, Siemens, GN Danavox, Dataco og Philips.

I sin fritid spiller han guitar og skriver rocknumre.

Annonce

Tålmodig og ambitiøs

Selvom Thomas Sandgaard er kendt for at lægge mange timer i Charlton, hvor han med jævne mellemrum dukker op på tribunen, forventer han ikke at være lige så aktiv i Bulldogs.

- Jeg regner med, at det er en meget mere passiv investering. Og forhåbentlig kan min erhvervserfaring bruges bag scenen og på bestyrelsesniveau.

- Det er min ambition både med fodbolden i England, men også med Odense Bulldogs, at man skal nå helt op i toppen. Det samme gælder for mit firma her i USA. Selvom det har taget mange år, er vi klart det største på markedet nu og det mest profitable. Og jeg forventer mig de samme ting af Charlton i England og også af Odense Bulldogs, men jeg er meget tålmodig med hensyn til det.

- Jeg er ikke den typiske amerikaner, der laver kraftige ændringer hver eneste kvartal for at forsøge at optimere på kort sigt. Jeg er meget tålmodig, men har meget store ambitioner, understreger han.

Annonce

Ringe og Odense

Thomas Sandgaard har nu boet så mange år i USA, at han taler med en amerikansk accent. Alligevel har han på ingen måde glemt, hvor han kommer fra, og med investeringen i Odense Bulldogs har han fået en ting mere, der knytter ham til Fyn.

Med stor passion fortæller han om, hvordan han voksede op og var ung i Ringe og senere Odense, hvor han brugte mere tid på musik end skolen.

Dengang byggede han lydstudier og optrådte på Midtfyns Festival, hvis lydsystemer han også arbejdede med.

- Jeg var gode venner med Peter Færgemann. Vi satte faktisk nogle festivaler op, som ikke kom så langt, ham og jeg. Vi arbejdede også sammen, da han havde pakhuset inde i Odense, hvor jeg satte koncerter op med bands fra andre lande og så videre.

Thomas Sandgaard kalder flere steder sig selv for "rockstar CEO". Både i PR-materiale for Charlton og på sociale platforme ser man ham ofte med en guitar. PR-foto
Annonce

Kendt i sen alder

Medier giver ham ofte prædikatet "rigmand". Han ser dog sig selv mere som en entreprenør.

- Fordi de første par og tyve år herovre, var jeg bankerot hele tiden for simpelthen at kunne betale lønninger til tiden og sådan nogle ting. Det er først her de seneste par år, at der rigtig er kommet penge ud af det.

Da han i sin tid flyttede til Colorado, startede han i en etværelses lejlighed stort set uden penge. Med tiden fik han opbygget en virksomhed, udviklet sine egne apparater og opbygget en salgsstyrke på mere end 500 sælgere i USA.

Med købet af Charlton - der var en kompliceret og lang proces - blev han pludselig kendt i store dele af verden.

- Når jeg går rundt på gaden i England, stopper folk mig og starter med at snakke til mig, fordi de genkender mit ansigt.

Noget han endnu ikke har vænnet sig til.

- Det er virkelig mærkeligt, når man har været vant til tidligere i sin karriere at være almindeligt lønnet ansat med de finansielle muligheder og begrænsninger, det giver.

- Jeg er gået fra at være entreprenør i 25 år, hvor de første 22 år var et spørgsmål om at overleve dag for dag til pludselig nu at være i denne situation. Det er virkelig mærkeligt og nok noget, som tager endnu flere år, før jeg kan finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig til det, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce