Annonce
Langeland

Farvel til Super Brugsen: Non food leder i Rudkøbing går på efterløn

Lars Hansen i non-food afdelingen, som han har været tilknyttet i cirka 25 år. Med udgangen af juli bliver det til et farvel til Super Brugsen Rudkøbing. Foto: Finn Eriksen
Mere tid til familien og haven i Vester Aaby.
Annonce

RUDKØBING: Han har været glad for at tage på arbejde hver dag, og han havde håbet at kunne slutte af med at hjælpe til i butikken, når nu Langefestival 2020 skulle løbe af stablen. Men sådan kommer det jo ikke til at gå. Efterhånden er det flere måneder siden, det stod klart, at denne og andre festivaler blev aflyst.


Afstanden til Rudkøbing på 35 kilometer har aldrig været et problem, for vi har jo stort set efterhånden ingen hårde vintre i Danmark. Lige bortset fra i 1979, for der var det slemt - det var næsten ikke til at komme hertil.

Lars Hansen


- Det er der ikke noget at gøre ved. Jeg kunne være stoppet her i januar, men valgte altså at tage godt et halvt år mere, siger lederen af non-food afdelingen i Super Brugsen Rudkøbing, Lars Hansen.

Men 31. juli er det slut. Så venter efterlønnen for den 63-årige, som dermed vil have nået næsten 42 år i butikken.

Han er udlært i Højby syd for Odense og var der i et par år og siden i militærtjeneste, før han 2. januar 1979 satte kursen mod Rudkøbing for første gang. Lars Hansen bor i Vester Aaby en halv snes kilometer øst for Faaborg.

- Afstanden til Rudkøbing på 35 kilometer har  aldrig været et problem, for vi har jo stort set efterhånden ingen hårde vintre i Danmark. Lige bortset fra i 1979, for der var det slemt - det var næsten ikke til at komme hertil, fortæller Lars Hansen.

Annonce

Begyndte med ferskvarer

Han begyndte i afdelingen for ferskvarer og skulle tage sig af mælk, dybfrost, osteafdelingen  med mere. Siden fulgte fire år som souschef og derefter cirka 25 år med non-food.

Samtidig er udviklingen gået rivende stærkt, og den selvstændige brugs har udvidet, senest med opkøbet af en bank. Butikken blev bygget om, og man fik et højlager.

- Det er en meget praktisk ting at have, og hele processen med at få bygget var meget spændende at følge hele vejen igennem, nævner Lars Hansen.

Selv om han ikke har boet på Langeland, kender han utroligt mange mennesker, hvilket man kan forvisse sig om ved en tur ned ad butiksgangene sammen med ham. Der bliver hilst til højre og venstre.

- På den måde er området ganske spændende, fordi vi både har en masse faste kunder og i perioder alle turisterne, og Rudkøbing er en meget hyggelig by, siger han.

Annonce

Familien og haven

Og til det obligatoriske spørgsmål om, hvad der nu skal ske, fremhæver han familien og haven.

Lars Hansen er gift. Hans kone arbejder med rengøring for kommunen (Faaborg-Midtfyn) i Faaborg, og parret har tre voksne børn - to døtre i henholdsvis Silkeborg og Faaborg, en søn i Ollerup, samt tre svigerbørn og fire børnebørn i alderen et til fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Ingen pladsbillet, intet mundbind? DSB kan intet gøre

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce