Annonce
Fyn

Farvel til Odense Håndbold til sommer - Nycke Groot indstiller karrieren efter denne sæson

Nycke Groot i den kendte elegante stil, hvor hun har overblikket over hele banen og samtidig udgør en markant skudtrussel med mange varierede indspil til stregen. Foto: Odense Håndbold
Odense Håndbolds hollandske profil føler sig for slidt til at fortsætte karrieren på topplan efter denne sæson. Ledelsen og træner Ulrik Kirkely vil ikke forhaste jagten på en passende afløser for klassespilleren.
Annonce

HÅNDBOLD: En af håndboldsportens største profiler i de senere år stopper karrieren.

Nycke Groot har besluttet at indstille karrieren efter to år i Odense Håndbold. Stoppet sker, når den nuværende sæson stopper til sommer.

Den 32-årige hollandske bagspiller skiftede til Odense Håndbold i sæsonen 2019/2020 fra det ungarske storhold Györ, som hun i sæsonen 2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019 vandt Champions League sammen med.

Inden tiden i Györ optrådte hollænderen i den danske liga. Nycke Groot har spillet for både FCM Håndbold og TTH Holstebro og har været kåret som årets spiller i 2013/2014 og 2014/2015. Bagspilleren har også været kåret som årets pokalfighter tre gange i sæsonerne 2009/2010, 2011/2012 og 2013/2014.


Efter mange år på topplan med håndbold er jeg både fysisk og mentalt slidt. Når man skal spille på højeste niveau, kræver det, at man har det fornødne overskud på alle parametre

Nycke Groot om sit kommende farvel


Nycke Groot var gennem en årrække desuden en fast del af det hollandske landshold og har flere VM- og EM-medaljer på CV’et. Den seneste erhvervede hun sig tilbage i december 2018, hvor hun ved EM-slutrunden i Frankrig vandt bronze med det hollandske landshold.

Nycke Groot siger i pressemeddelelsen:

- Efter mange år på topplan med håndbold er jeg både fysisk og mentalt slidt. Når man skal spille på højeste niveau, kræver det, at man har det fornødne overskud på alle parametre, og jeg kan mærke, at batterierne er ved at være tømte, så tiden er inde til at stoppe, mens legen er god. Jeg glæder mig til at gøre sæsonen færdig i Odense og vil gøre alt for at slutte af med en titel.

Sport Fyn spurgte Nycke Groot:

- Hvornår er beslutningen taget?

- Det er jo ikke en beslutning man lige gør hen over en nat. jeg har haft følelsen længe og tænkt meget over det og rundet det med gode venner, og jeg ville være sikker på, at det var det rigtige, og så har jeg gået og vænnet mig til tanken, sagde Nycke Groot til Sport Fyn efter at være blevet interviewet direkte til TV 2 News.

Annonce

Respekterer det

Cheftræner i Odense Håndbold Ulrik Kirkely fortæller:

- Vi respekterer og bakker selvfølgelig op om den beslutning, som Nycke har truffet. Nycke er en fantastisk dygtig håndboldspiller, som har en enorm flot karriere bag sig. Hun har betydet og betyder stadig utrolig meget for Odense Håndbold – både på og uden for banen, lød Kirkelys officielle melding.

- Vi har et stærkt hold, og vi har alternativer til Groots rolle, men der er ingen grund til at forhaste noget. Vi skal finde den rette løsning, og vi må tage den tid det tager, siger Kirkely.

Annonce

Elver og udlændinge

Unge Helena Elver har potentialet til at blive en stærk playmaker, og en anden landsholdsspiller kan i perioder overtage pladsen, men det er en givet tung lønpost, der bliver ledig til sommer, og dermed kan Odense Håndbold også passende afsøge det internationale marked for en stærk Groot-afløser, og det kommende EM i Danmark bliver et perfekt udstillingsvindue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce