Annonce
Langeland

Farvel til Magleby Fri- og Efterskole: Forstander fratræder - underviser skoleåret ud

Lærernes fagforening vil ikke kommentere den røde smiley i avisen. Arkivillustration
Dårlig økonomisk resultat årsagen - ikke arbejdsmiljøproblemer, siger nu tidligere forstander ved Magleby Fri- og efterskole, Anders Gormsen.

MAGLEBY: Forstanderen for Magleby Fri- og Efterskole, Anders Gormsen, er fratrådt sin stilling, men han vil fortsat være at finde på skolen resten af det igangværende skoleår. Her har han naturfagsundervisning.

- Og så jeg vil hjælpe min efterfølger frem til sommerferien med en masse af de spørgsmål, der altid ligger, når man får et nyt job, siger han til Fyns Amts Avis.

Ifølge Anders Gormsen er der hverken tale om en fyring eller, at han selv har sagt op. Nærmere en mellemting. En fælles aftale, og ingen smækker med døren, som han udtrykker det.

Hans fratræden har intet med den røde arbejdsmiljøsmiley at gøre, tilføjer han.

- Det er økonomien, hvor jeg ikke har været god nok, og hvor vi kom ud af regnskabsåret med et underskud på 1,3 million kroner. Så nu var der behov for andre kræfter, siger Anders Gormsen, som har haft forstanderjobbet siden 2013.

I beretningen til generalforsamlingen i april udtrykte han det på den måde, at han mistede overblikket og var for rundhåndet med ansættelser og vikarer for langtidssygemeldte.

Selve den røde arbejdsmiljøsmiley vil han ikke kommentere med undtagelse af en enkelte detalje. Den, hvori menige medarbejdere over for Arbejdstilsynet har givet udtryk, at ledelsen ikke har taget nok hånd om problemerne.

- Det er ikke min opfattelse af, hvad der er sket, men jeg kan ikke tage fra dem, at det er den måde, de har oplevet forløbet på. Men jeg har jo kun kunnet handle ud fra viden, jeg har haft om tingene, påpeger Anders Gormsen.

Han bor på Strynø og driver et fritidslandbrug. Nu skal han i gang med at søge ny arbejde.

- Jeg vil gerne finde noget, hvor jeg kan arbejde videre med ledelse inden for skolevæsen, men ellers kan jeg søge noget med min naturvidenskabelige baggrund. Det kan være for eksempel være noget med miljøforvaltning, nævner Anders Gormsen, som er uddannet fra Landbohøjskolen.

Hans efterfølger, Susanne Brødsgaard Thomsen, fastslår, at man har kontrol over økonomien nu.

- Der er blandt andet styr på budgetterne, herunder likviditetsbudgetterne, nævner hun.

Annonce

Fagforening: Ingen kommentarer

Fra Frie Skolers Lærerforening er der ingen kommentarer til situationen på Magleby Fri- og Efterskole.

- Vi er bekendt med problemerne og tager hånd om vore medlemmer på skolen, men det skal løses internt, siger kredsformanden for Fyn i Frie Skolers Lærerforening, Ricky Bennetzen.

Han har pålagt/rådet tillidsrepræsentanten på Magleby Fri- og Efterskole, Torben Sindet, til heller ikke at udtale sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Bagsiden af massiv tilflytning: Kommuner kan bygge sig ihjel

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Annonce