Annonce
Langeland

Farten i Tullebølle: Langeland Kommune vil måle igen i år

Der har før været målt i Tullebølle, og landsbyen skulle gerne komme med igen i år med en måling i mindst en uge, satser kommunen på. Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Annonce

TULLEBØLLE: Mens politiet har registreret, hvor mange som kører for stærkt på Bygaden i Tullebølle, vil Langeland Kommune analysere både trafikmængder, tophastigheder, den gennemsnitlige fart med mere.

Der vil i år blive gennemført en større måling. Kommunens foretog en lignende i efteråret 2018.

- Vi får rigtigt mange forespørgsler over alt i kommunen, men for tiden kan vi ikke foretage den slags målinger. Vi er rimeligt ømme over vores udstyr, og så længe der er risiko for nattefrost, lægger vi ikke udstyret ud. Jeg ved godt, at vinteren har været mild hidtil, men vi er nødt til at tage højde for, at der kan være perioder med ændringer, siger Heidi Larsen, som er vejingeniør i Langeland Kommune.

Måleudstyret kendes i folkemunde som "de sorte slanger", der kan opdele trafikanter, når disse kører henover dem, måle hastigheder med videre. Kommunen råder over to sæt.

Der skal måles i mindst en uge for at få et så retvisende billede som muligt. Hvornår det vil ske på Bygaden i Tullebølle, kan Heidi Larsen ikke sige noget om. Man skal senere have tilrettelagt årets program. Men hun håber på, at det bliver i 2. eller 3. kvartal.

Forsøg med "stærekasser"

Der foregår for tiden et tre-årigt forsøg med hastighedskontrol via faste standere, såkaldte "stærekasser". Den forrige regering besluttede at installere kameraudstyr fra 20 køretøjer med automatisk trafikkontrol (atk) i "stærekasser".

For tiden arbejder Vejdirektoratet med en del-evaluering, som forventes offentliggjort i løbet af foråret. Men den endelige evaluering vil næppe følge før sommeren 2022.

Der er 11 lokaliteter med i forsøget. På ni steder måles i begge retninger, de to sidste kun i én retning. Ved alle målepunkter varsles/advares trafikanter på forhånd via et skilt med kamerasymbol.

I det fynske område er der enkelt sted, i Odense på Bogensevej ind mod byen.

Udpegningen af stederne er sket i et samarbejde mellem politi og Vejdirektoratet. Kommuner, hvori der er "stærekasser", har været inviteret med på besigtigelser.

Både statsveje og kommunale indgår i forsøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce