Annonce
Langeland

Farten i Tullebølle: Langeland Kommune vil måle igen i år

Der har før været målt i Tullebølle, og landsbyen skulle gerne komme med igen i år med en måling i mindst en uge, satser kommunen på. Luftfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

TULLEBØLLE: Mens politiet har registreret, hvor mange som kører for stærkt på Bygaden i Tullebølle, vil Langeland Kommune analysere både trafikmængder, tophastigheder, den gennemsnitlige fart med mere.

Der vil i år blive gennemført en større måling. Kommunens foretog en lignende i efteråret 2018.

- Vi får rigtigt mange forespørgsler over alt i kommunen, men for tiden kan vi ikke foretage den slags målinger. Vi er rimeligt ømme over vores udstyr, og så længe der er risiko for nattefrost, lægger vi ikke udstyret ud. Jeg ved godt, at vinteren har været mild hidtil, men vi er nødt til at tage højde for, at der kan være perioder med ændringer, siger Heidi Larsen, som er vejingeniør i Langeland Kommune.

Måleudstyret kendes i folkemunde som "de sorte slanger", der kan opdele trafikanter, når disse kører henover dem, måle hastigheder med videre. Kommunen råder over to sæt.

Der skal måles i mindst en uge for at få et så retvisende billede som muligt. Hvornår det vil ske på Bygaden i Tullebølle, kan Heidi Larsen ikke sige noget om. Man skal senere have tilrettelagt årets program. Men hun håber på, at det bliver i 2. eller 3. kvartal.

Annonce

Forsøg med "stærekasser"

Der foregår for tiden et tre-årigt forsøg med hastighedskontrol via faste standere, såkaldte "stærekasser". Den forrige regering besluttede at installere kameraudstyr fra 20 køretøjer med automatisk trafikkontrol (atk) i "stærekasser".

For tiden arbejder Vejdirektoratet med en del-evaluering, som forventes offentliggjort i løbet af foråret. Men den endelige evaluering vil næppe følge før sommeren 2022.

Der er 11 lokaliteter med i forsøget. På ni steder måles i begge retninger, de to sidste kun i én retning. Ved alle målepunkter varsles/advares trafikanter på forhånd via et skilt med kamerasymbol.

I det fynske område er der enkelt sted, i Odense på Bogensevej ind mod byen.

Udpegningen af stederne er sket i et samarbejde mellem politi og Vejdirektoratet. Kommuner, hvori der er "stærekasser", har været inviteret med på besigtigelser.

Både statsveje og kommunale indgår i forsøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce