Annonce
Faaborg-Midtfyn

Far i uvant hjemmeskole-rolle: - Det er megasvært

Fjernundervisningen hos familien Lægsgaard foregår ved spisebordet og med far Palle Lægsgaard i en helt ny og uvant rolle. Privatfoto
Palle Lægsgaards pædagogiske evner er blevet sat på prøve, når pensum skal terpes i hjemmeskolen under coronakrisen. Faren fra Ringe er frustreret over fjernundervisningen, men føler, det går bedre uge for uge.

Ringe: Hverdagen ser noget anderledes ud for Palle Lægsgaard og hans familie, end den gjorde for blot et par uger siden.

- Min kone og jeg har kigget på hinanden og sagt, at vi må gøre det så godt, som vi kan, fortæller han.

Palle Lægsgaard er far til syvårige Sofie og niårige Frederik, der går i 1. og 2. klasse på Tingagerskolen i Ringe. Undervisningen foregår dog ikke på skolen, men derhjemme ved spisebordet og med Palle Lægsgaard i en nyfunden rolle som underviser.

- Det kan godt være svært for ungerne at holde fokus, hvis man ikke holder stram snor og er ved siden af dem. Hvis de selv skulle sidde med det i en alder på syv og ni år, så ville der ikke blive lavet noget. Det kan jeg lige så godt være ærlig at sige, siger han.

Palle Lægsgaard føler derfor, der er et stort pres på forældrene, når fjernundervisningen skal fungere.

- Heldigvis er jeg blevet hjemsendt, siger han og griner.

Han arbejder normalt som application engineer hos Hjernø Værktøjsfabrik i Odense, hvor han uddanner nye ansatte i virksomhedens it-programmer.

- Man kan sige, jeg er vant til at undervise. Men det her er jo en helt anden aldersgruppe. Det er megasvært, for du aner ikke, hvordan deres hverdag plejer at forløbe. Eller hvad lærerne lægger vægt på, siger han.

Det er særligt strukturen på skoledagen, som har voldt problemer i hjemmet i Ringe.

- Nogle gange har det virkelig været op ad bakke. Frustrationen var størst den første uge, og det har noget med at gøre med, at der manglede en plan. Vi blev bombarberet med op til 15 beskeder om dagen - og det var per elev - om hvad de skulle gøre og ikke skulle gøre.

Det er dog gradvist blevet bedre, fortæller Palle Lægsgaard.

- Lærerne blev jo også taget med bukserne nede. Nu er vi på tredje uge, og det fungerer fint. Min datter har for eksempel lige haft et videomøde med lærerne, hvor de har gennemgået, hvad de skal lave i løbet af ugen. Det fungerede rigtig godt, siger han.

Han mener, det er godt, at lærerne holder øje med, om eleverne laver hjemmeopgaverne, og giver fravær, hvis de ikke gør. Det hjælper på selvdisciplinen og strukturen.

- Jeg har det fint nok med, at der er en kontrol. Men det med fravær, det kan jo glippe en enkelt dag. Jeg skal heller ikke være mere hellig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce