Annonce
Langeland

Fandt patroner på Sydlangeland: Advarer unge mennesker

Patronbæltet, som lå nær observationsposten. Foto: Anne Marie Nyby Fuglsang
Annonce

VOGNSBJERG: Da Anne Marie Nyby Fuglsang tirsdag var ude med sin kæreste for at lufte sine hunde på Sydlangeland som så ofte før, fandt hun en patronbælte med 40-50 patroner i. Hun formoder, at det er noget, man ikke havde fået brugt i forbindelse med en øvelse og så tabt eller glemt.

- Jeg tog hjem for at ringe til politiet. De tilbød at komme at hente patronbæltet, men jeg havde ikke taget det med, fordi jeg lige ville rådføre mig med politifolkene først. Da jeg så dagen efter ville hente bæltet med patronerne i, var det væk, fortæller Anne Marie Nyby Fuglsang.

Han advarer folk mod patronerne.

- Jeg kunne frygte, at for eksempel unge i kådhed kunne finde på at kaste patronerne ind i et bælt, siger hun.

Fundet blev gjort ved Vongsbjerg tæt på observationsposten.

- Vi gik på stranden, men vi kunne ikke rigtigt passere et sted med nogle sten. Vi gik på op på græsset, cirka 20 meter fra vandet, og der lå bæltet, forklarer hun.

Hos Fyns Politi oplyser politikommissær Christian Billesø, at han udfra billedet kan se, at der er tale om øvelsesammuniation, som er ufarligt.

Generelt råder han folk, som gør fund, med det samme at kontakte politiet.

- Hvis man har mulighed for at tage et foto på stedet og sende til os, kan vi råde folk i telefonen, og kan vi ikke afgøre, hvad der er tale om, kan vi sende henvendelsen videre til EUD, forsvarets ammunitions-, bombe- og minerydningsenhed. Her har de eksperter, som kan hjælpe, siger han.

Skulle folk have taget noget med hjem, fordi de selv kan se, at der ikke er eksplosionsfare, skal de ikke frygte at blive mødt med en sigtelse for ulovlig våbenbesiddelse, hvis de bare med det samme kontakter politiet efterfølgende.

OPDATERET med Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce